Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā sestdien, 27. augustā, zaudējumu sēriju jaunajā sezonā turpināja Rīgas "Dinamo", kas Maskavā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 3:4 zaudēja "Spartak".

Tādējādi rīdzinieki savu pirmo trīs spēļu izbraukuma spēļu sēriju noslēdza ar trīs zaudējumiem un nevienu gūtu punktu kopvērtējumā.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" hokejistiem sekos pārtraukums, jo Latvijas izlase Rīgā cīnīsies par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm. No Rīgas "Dinamo" komandas valstsvienības kandidātu sarakstā ir iekļauti 13 spēlētāji. Arī trīs nākamos mačus rīdzinieki aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar Ufas "Salavat Julajev" (6.septembrī), Maņitogorskas "Metallurg" (8.septembrī) un Čeļabinskas "Traktor" (10.septembrī).

Sestdienas spēles ievadā abām komandām bija bīstami momenti. Kaut pirmajās minūtēs pārliecinoši "Spartak" vārtos darbojās zviedrs Markuss Svensons, tomēr astotajā minūtē viņš tika pārspēts, kad ātrajā uzbrukumā izcēlās Galviņš. Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki turpināja darboties drošāk un 14.minūtē Šags ar precīzu metienu panāca jau 2:0. Trešdaļas beigu daļā Rīgas "Dinamo" izturēja pirmo mazākumu mačā un arī pretinieku spiedienu, saglabājot vadību.

Otro trešdaļu rīdzinieki iesāka ļoti neveiksmīgi un 65 sekunžu laikā ielaida divus vārtus, kad izcēlās Raiens Stoa un Aleksandrs Vasiļjevs. Līdz ar to jau otrajā minūtē "Spartak" panāca izlīdzinājumu 2:2. Drīz vien Rīgas "Dinamo" ieguva vairākumu un varēja sākt lēnām kontrolēt cīņas gaitu. Trešdaļas turpinājumā viesi tika pie vēl diviem vairākumiem un pēdējo no tiem arī beidzot izmantoja, kad vārtu priekšā sekmīgākais bija Miķelis Rēdlihs.

Arī atlikušajā trešdaļas daļā iniciatīva bija Rīgas "Dinamo", kas pirms pēdējām 20 minūtēm bija vadībā ar 3:2.

Kaut trešās trešdaļas sākumā pārsvars bija rīdziniekiem, vienības darbojās piesardzīgi, bet turpinājumā spēli sabojāja noraidījumi. Ja pirmajās divās trešdaļās rīdziniekiem bija tikai viens mazākums, trešās trešdaļas pirmajā pusē tika nopelnīti pieci. Vispirms spēles 46.minūtē, izmantojot Koltona Gilīsa atrašanos uz noraidīto soliņa, izlīdzinājumu panāca Dmitrijs Kaļiņins, bet vēl nepilnas piecas minūtes vēlāk Kaļiņins vēlreiz realizēja vairākumu un jau deva "Spartak" vienībai vadību.

Kaut atlikušajās desmit minūtēs rīdzinieki izmisīgi centās atspēlēties, viņiem nācās ciest neveiksmi.

Rīgas "Dinamo" vārtus trešo maču pēc kārtas sargāja Jakubs Sedlāčeks, bet pirmo spēli šosezon aizvadīja Kristaps Zīle, Filips Toluzakovs un Edgars Kulda. Tikmēr uz šo maču malā nosēdināts bija aizsargs Oskars Cibuļskis.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!