Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas vadošo komandu duelī Maskavas CSKA vienība svētdien savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Omskas "Avangard".

Mazrezultatīvajā spēlē rezultātu 52. minūtē atklāja "Avangard" uzbrucējs Maksims Pestuško, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Igors Ožiganovs vairākumā atjaunoja neizšķirtu.

Cīņas 60 minūtēs uzvarētājs netika noskaidrots, bet papildlaikā Iļja Zubovs viesiem izrāva uzvaru.

CSKA, kura ilgu laiku bija visas līgas līdere, cieta otro zaudējumu pēc kārtas un trešo pēdējos piecos mačos, neizmantojot iespēju atgūt līderpozīciju. Tikmēr "Avangard" šis bija trešais panākums pēc kārtas.

Jau ziņots, ka dienas otrā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz", pirmo reizi sezonā paliekot "sausā" un pirmo reizi šosezon izcīnot otro panākumu pēc kārtas.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 45 punktiem 19 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet par punktu mazāk ir CSKA rēķinā, kas turklāt ir aizvadījusi spēli vairāk. Trešo vietu ar 39 punktiem 18 mačos ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet piektā ar 32 punktiem 19 cīņās ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 23 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 17 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 37 punktiem 18 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", no kuras par punktu atpaliek "Avangard", kas aizvadījusi vienu maču vairāk.

Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 26 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir Oskars Bārtulis, ar 24 punktiem 17 mačos ir devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!