Foto: RIA Novosti/Scanpix
Rīgā notikušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēlē sestdien Sanda Ozoliņa komanda ar rezultātu 11:15 (4:3, 4:5, 3:7) zaudēja Sergeja Fjodorova komandai.

No Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pārstāvjiem šajā spēlē ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ozoliņš, bet ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Mārtiņš Karsums. Miķeļa Rēdliha kontā viena rezultatīva piespēle.

Fjodorova komandā par labāko spēlētāju tika atzīts pats Fjodorovs, bet Ozoliņa komandā balva tika piešķirta pašam Ozoliņam.

Mača desmitajā minūtē Ozoliņa komandu vadībā izvirzīja Karsums, bet jau pēc 21 sekundes izlīdzinājumu panāca Čeļabinskas "Traktor" aizsargs Aleksandrs Rjazancevs.

Mača 14.minūtē 29 sekunžu laikā divus vārtus guva Ozoliņa komandas pārstāvji Vadims Šipačovs un Sergejs Širokovs. Abos gadījumos rezultatīvo piespēļu autors bija Ozoliņš.

Trešdaļas beigu daļā Fjodorova komanda tomēr prata panākt izlīdzinājumu - vispirms tiesneša piešķirto "bullīti", kas šajā mačā aizstāj noraidījumus, realizēja Aleksandrs Radulovs, bet mazliet vēlāk 3:3 panāca Aleksejs Kaļužnijs.

Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē otros vārtus mačā guva Širokovs, atkal izvirzot vadībā Ozoliņa komandu.

Otrās trešdaļas sākumā divreiz precīzs bija Ozoliņa komandas spēlētājs Mihails Aņisins, bet Fjodorova komandā uz katru no viņa vārtu guvumiem ar to pašu atbildēja Romāns Červenka un Jevgēņijs Kuzņecovs. Jāizceļ, ka otrajā Aņisina vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Karsums.

Turpinājumā komandas atkal divreiz apmainījās ar vārtu guvumiem. Ozoliņa komandas rindās izcēlās Zbineks Irgls un Aņisins, kurš līdz ar to noformēja "hat-trick", bet Fjodorova vienības labā vārtus guva Iļja Ņikuļins un Kaļužnijs, kuram otrie vārti mačā.

Trešdaļas 18.minūtē 8:8 panāca Brendons Bočenskis.

Trešo trešdaļu Fjodorova komanda sāka ar četriem pēc kārta gūtiem vārtiem - divreiz precīzs bija Bočenskis, tādējādi iekrājot "hat-trick", bet pa reizei izcēlās Červenka un Rjazancevs.

Turpinājumā Kirils Koļcovs un Sergejs Širokovs, kuram šie bija trešie vārti mačā, divus vārtus atspēlēja, bet pēc tam precīzi bija Fjodorova komandas spēlētāji Jakubs Petružaleks un Vladimirs Tarasenko.

Mača priekšpēdējā minūtē vārtus ar soda metiena palīdzību guva arī Ozoliņš, bet pēdējiem teikšana bija Fjodorova komandas pārstāvjiem, kas izmantoja Ozoliņa vienības pārgalvīgo došanos uzbrukumos, kad tukšos vārtos ripu raidīja Jevgēņijs Medvedevs.

Līdz otrās trešdaļas vidum Ozoliņa komandas vārtus sargāja Konstantīns Baruļins, bet Fjodorova vienības vārtus sargāja Mihails Birjukovs, taču tad vārtos stājās attiecīgi Kriss Holts un Maikls Gārnets.

Jau ziņots, ka pirms spēles notikušajos meistarības pārbaudījumos ar rezultātu 5:4 uzvarēja Fjodorova komanda.

Rīgas "Dinamo" Zvaigžņu spēlē pārstāvēja četri spēlētāji - vārtsargs Holts, uzbrucēji Karsums un Miķelis Rēdlihs, kā arī aizsargs Ozoliņš, kurš bija Rietumu konferences komandas kapteinis.

Savukārt Austrumu konferences komandas bija pieredzējušais Magņitogorskas "Metallurg" vienības uzbrucējs Fjodorovs.

Kā ziņots, Miķelis Rēdlihs pēc līdzjutēju vērtējuma tika iebalsots Rietumu konferences komandas sākumsastāvā.

KHL Zvaigžņu spēle tika translēta uz 26 pasaules valstīm. Tā kā pagājušajā gadā mačs tika pārraidīts kopumā 12 valstīs, šogad aptverto valstu skaits ir divkāršojies.

Jau vēstīts, ka KHL Zvaigžņu spēles nedēļas nogale piektdien tika atklāta ar Leģendu spēli, kurā Helmuta Baldera vadītā Latvijas leģendu komanda ar rezultātu 7:11 (1:5, 3:2, 3:4) zaudēja Vjačeslava Fetisova Krievijas leģendām.

Rīgā notika ceturtā KHL Zvaigžņu spēle. Pirmā notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, bet trešā pagājušajā gadā notika Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!