Foto: Reuters/Scanpix
Čehu uzbrucējs Jakubs Klepišs tomēr nepievienosies Oļega Znaroka trenētajam Maskavas "Dinamo", tā vietā viņam jādodas uz Novokuzņeckas "Metallurg", informē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Centrālais informācijas birojs.

Kā ziņojām, Ufas "Salavat Julajev" Jakubu Klepišu un zviedru uzbrucēju Roberto Nilsonu ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un par čehu interesi izrādīja trīs klubi - Hantimansijskas "Jugra", Maskavas "Dinamo" un Novokuzņeckas "Metallurg". Tā kā aizvadītajā čempionātā zemāko vietu ieņēma "Metallurg", Klepišam ir jāpievienojas viņiem.

"Tā kā pēdējo dienu laikā masu medijos parādījusies pretrunīga informācija par notiekošo, paskaidroju - KHL nepastāv tāds jēdziens kā "atteikumu drafts". Drafta sarakstam nav nekādas saistības ar neaizsargāto spēlētāju sarakstu," skaidro biroja vadītājs Aleksejs Kirejevs. "Turklāt nav arī runas par līguma laušanu starp "Salavat Julajev" un Klepišu ar Nilsonu. Atteikumu saraksts ir mehānisms, kas nodrošina vienmērīgu spēlētāju sadalījumu starp klubiem. Tas dod arī iespēju hokejistiem ar vienvirziena līgumu pāriet uz citu komandu, ja pašreizējā darbavietā kaut kādu iemeslu dēļ situācija ir nelabvēlīga."

Klepišs un Nilsons tika nosūtīti uz Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubu "Toros", un atbilstoši KHL nolikumam viņi uz 48 stundām tika ievietoti neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Par Nilsonu neviena no KHL komandām nav izrādījusi interesi, līdz ar to viņam jāpāriet uz VHL klubu "Toros", bet Klepišam - uz "Metallurg". Pēc līguma parakstīšanas ar Novokuzņeckas klubu tas var pieņemt lēmumu par hokejista apmaiņu uz citu vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!