Foto: DELFI

Ar 30 spēlētām minūtēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā trešdien izcēlās Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, kura pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" vienība izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kazaņas "Ak Bars".

Spēles 65 minūtēs vārti tā arī netika gūti, bet pēcspēles metienos "Salavat Julajev" uzvarēja ar 1:0, vienīgo reizi izceļoties Jegoram Dubrovskim.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 11 sekundes, tuvāko sekotāju šajā statistikas ailītē apsteidzot par gandrīz astoņām minūtēm. Viņš veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" 33 spēlēs iekrājusi 52 punktus, kas ļauj saglabāt ceturto vietu, tomēr tikai par trim punktiem atpaliek Novosibirskas "Sibirj" un latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris".

Tāpat šīm komandām tuvojas Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas trešdien izcīnīja jau ceturto panākumu pēc kārtas, ar 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) pieveicot konferences vicelīderi Omskas "Avangard". ar 41 punktu "Avtomobilist" komanda atrodama Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

Tikmēr no priekšpēdējās vietas Rietumu konferencē trešdien izkļuva "Soči" komanda, kas ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) izbraukumā pieveica Mitišču "Atlant", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Jevgēņijs Lapenkovs, bet Soču komanda tika pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

Rietumu konferences lejasgalā situācija ir ļoti saspringta - devītajā vietā esošo Zagrebas "Medveščak" komandu no pēdējā, 14.pozīcijā atrodošās Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" šķir tikai trīs punkti. Savukārt "play-off" zona ir vēl piecu punktu attālumā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" nākamajā mačā piektdien uzņems Habarovskas "Amur", kas pašlaik atrodas visas līgas pēdējā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!