Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Helsinku "Jokerit" vienībai no Somijas gūt piekto uzvaru pēc kārtas.

Aizvadītajā cīņā "Jokerit" izbraukumā ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pieveica Maskavas "Spartak" vienību. Pirmos divus vārtus "Jokerit" guva devītajā minūtē, izceļoties Jesem Joensū un Juhamati Āltonenam, turklāt otrajā vārtu guvumā piedalījās arī Kulda. Savukārt vēlreiz dueļa beigās precīzs bija Peteri Virtanens.

Šajā mačā Kulda laukumā pavadīja 22 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā izcēlās ar pieciem spēka paņēmieniem un diviem bloķētiem raidījumiem.

Šajā sezonā Kulda 26 spēlēs ticis pie divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Jokerit" nav zaudējusi kopš 3.decembra. Šī tai bija pēdējā KHL spēle šogad, jo gadumijā Somijas klubs Šveicē piedalīsies Špenglera kausā.

Citā spēlē otrdien uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība ar 6:5 (1:2, 1:2, 3:1, 1:0) savā laukumā pieveica pagājušās sezonas turnīra čempioni Sanktpēterburgas SKA.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Dmitrijs Sjomins, bet Daugaviņš šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem.

Daugaviņš laukumā aizvadīja 17 minūtes un četras sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, kā arī uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem.

Savukārt trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Harija Vītoliņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Ufas "Salavat Julajev". Šajā mačā traumas dēļ laukumā joprojām neizgāja Mārtiņš Karsums, kurš nav spēlējis kopš 27.novembra.

Tikmēr Austrumu konferences līderu spēlē Omskas "Avangard" izbraukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 87 punktiem 40 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet tai konferencē ar 78 punktiem seko "Jokerit".

Otrais lielākais punktu skaits gan ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kas tikusi pie 82 punktiem, tomēr tā ir aiz "Jokerit" hokejistiem, kuriem otro vietu dod divīzijas līderpozīcija. Vēl ceturtā ar 72 punktiem ir "Torpedo" komanda, bet Maskavas "Dinamo" ar 66 punktiem atrodama septītajā pozīcijā.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 40 spēlēs izcīnītiem 50 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 12 punktiem.

Austrumu konferencē līderpozīciju ar 76 punktiem 43 spēlēs pārņēmusi "Avangard" komanda. Vēl Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 68 punktiem atrodama piektajā pozīcijā, bet Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 49 punktiem ir 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!