Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda līdz 2017.gadam pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Julajev", informē komanda.

Aizvadītā sezona Kuldam bija pirmā šajā klubā, pērnā gada oktobrī noslēdzot līgumu uz diviem gadiem. Kopumā 61 nospēlētā mačā viņš izcēlās ar diviem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Tāpat 25 gadus vecais Kulda bija viens no tiem "Salavat Julajev" hokejistiem, kurš vidēji laukumā vienā mačā pavadīja visvairāk laika.

Kulda aizvadītajā sezonā bija arī viens no Latvijas izlases līderiem Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Iepriekš tika runāts, ka pēc nākamās sezonas Kuldu labprāt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres" redzētu Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Teds Nolans.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas "Thrashers" komanda (tagadējā "Jets") jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

"Salavat Julajev" komanda aizvadītajā sezonā spēja iekļūt Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālā, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās nākamajai čempionei Magņitogorskas "Metallurg".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!