Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda trešdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar 5:1 (4:0, 1:0, 0:1) pārspēt Austrumu konferences pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg".

Jau pirmajā trešdaļā, tostarp trīs reizes izceļoties vairākumā, "Jokerit" bija izvirzījušies vadībā ar 4:0, kad pa vārtiem guva Topi Jākola, Džoī Hišons, Mihaels Keranens un Tommi Huhtala.

Mača turpinājumā mājinieki ieguva arī piecu vārtu pārsvaru, bet goda vārtus Novokuzņeckas komandas labā trešajā trešdaļā guva Viktors Postņikovs.

Zīmīgi, ka Novokuzņeckas klubs ar rezultātu 1:5 zaudē jau otrajā mačā pēc kārtas, jo pirmdien ar tādu pašu rezultātu Rīgā nācās piekāpties vietējam "Dinamo" klubam. Šī vienība šobrīd cietusi jau piecas neveiksmes pēc kārtas.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu, kā arī nopelnīja divas soda minūtes.

"Jokerit" hokejisti pirms tam bija cietuši divus zaudējumus pēc kārtas.

Citā mačā pie uzvaras tika viena no līgas vadošajām komandām Sanktpēterburgas SKA, kas trešdien izbraukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) uzveica Hantimansijskas "Jugra" hokejistus.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem šajā spēlē izcēlās Aleksandrs Hohlačevs.

SKA komandu šobrīd vada Pjotrs Vorobjovs, jo kluba galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš ar Krievijas izlasi piedalās Pasaules kausa izcīņā.

Visas līgas un Rietumu konferences vadībā ar 30 punktiem 12 spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kam ar 24 punktiem seko SKA. "Jokerit" ar 16 punktiem desmit mačos Rietumos atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt Rīgas "Dinamo" šajā konferencē ar sešiem punktiem 11 mačos ir pēdējie starp 14 komandām.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 23 punktiem 11 spēlēs atrodas Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!