Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda sestdien izcēlās ar pārliecinoši lielāko spēles laiku Ufas kluba "Salavat Julajev" rindās, palīdzot tam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:1 (3:1, 0:0, 1:0) uzvarēt Novosibirskas "Sibirj".

Mača gaitā viesi atspēlējās no nokļūšanas iedzinējos ar 0:1, divus vārtus gūstot Antonam Sļepiševam.

Kulda darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 24 minūtes un piecas sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja divus raidījumus un izpildīja četrus spēka paņēmienus, kas bija lielākais skaits vienībā.

Pēdējās četrās spēlēs "Salavat Julajev" komanda izcīnījusi trīs uzvaras.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas izbraukumā ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) atzina Omskas "Avangard" pārākumu.

Pirmajā trešdaļā viesi ieguva vadību ar 1:0, bet cīņas turpinājumā zaudēja četrus vārtus pēc kārtas. Pēdējās divas ripas sāncenši noslēdzošajās cīņas minūtēs raidīja jau tukšos "Baris" komandas vārtos.

Astanas kluba trešā pāra aizsargs Bārtlulis nospēlēja 17 minūtes un divas sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem un bloķējot vienu pretinieku raidījumu.

Uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Mārtiņā Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komandu, ko vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, izbraukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspējot Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Karsums laukumā pavadīja 16 minūtes un 33 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem, izpildot divus spēka paņēmienus un izprovocējot vienu noraidījumu.

Savukārt Daugaviņš nospēlēto 15 minūšu un desmit sekunžu laikā veica trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja trijos no četriem iemetieniem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Viesu komandas vārtsargs Aleksandrs Lazušins tika galā ar visiem 32 pretinieku metieniem.

Tikmēr otro spēli Mitišču "Atlant" komandas sastāvā aizvadījis uzbrucējs Roberts Jekimovs, bet viņa vienība savā laukumā ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Jekimovs, spēlējot ceturtajā maiņā, laukumā devās tikai pirmajā trešdaļā un uz ledus pavadīja mazliet zem trim minūtēm. Statistikā viņš neizcēlās.

"Atlant" komanda, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, zaudējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 72 punktiem 47 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Baris" seko pozīciju zemāk ar 66 punktiem.

Rietumu konferencē "Dinamo" ar 94 punktiem 46 cīņās ir ceturtā, bet "Atlant" ar 57 punktiem 47 mačos atrodas 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!