Foto: F64

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien atzīmējās Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot Ufas "Salavat Julajev" komandai ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) savā laukumā uzveikt Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

"Salavat Julajev" aizvadītajā cīņā ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) savā laukumā uzveica Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

Kulda izcēlās pamatlaika pēdējā minūtē, kad palīdzēja somam Anti Pilstrēmam ieraidīt ripu tukšos vārtos. Pirms tam 55.minūtē uzvaras vārtus bija guvis Ņikita Filatovs, kurš realizēja bullīti.

Kopā šajā mačā Kulda laukumā pavadīja 15 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un veica vienu spēka paņēmienu.

Šis bija "Salavat Julajev" komandas piektais panākums pēdējās sešās spēlēs.

Citā cīņā uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras sastāvā šoreiz gan laukumā neizgāja ne Miķelis Rēdlihs, ne Jānis Sprukts. Aizvadītajā mačā "Lokomotiv" ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) izbraukumā pieveica Novokuzņeckas "Metallurg", uzvaras vārtus 39.minūtē gūstot Džefam Pletam.

Savukārt līgas līdervienība Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā zaudēja Hantimansijskas "Jugra".

Tieši pēc Karsuma gūtajiem vārtiem 27.minūtē Maskavas klubs samazināja pretinieku pārsvaru līdz 1:2. Vēlāk latvietis tika atzīts par savas komandas labāko spēlētāju mačā.

Karsums laukumā pavadīja 15 minūtes un 36 sekundes, realizējot vienu no diviem izpildītajiem metieniem. Tāpat Karsums veica divus spēka paņēmienus un uzvarēja divos no trijiem iemetieniem, kuros piedalījās. Otrās trešdaļas vidū Karsums saņēma piecas soda minūtes par kautiņu ar pretinieku spēlētāju Kirilu Djakovu.

Šie Karsumam bija pirmie gūtie vārti kopš 22.novembra, jo nesen viņš vairāk nekā mēnesi ārstēja traumu. Kopā viņš šosezon 33 spēlēs guvis 15 vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles.

Panākumu izcīnīja arī Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 7:2 (1:1, 4:1, 2:0) savā laukumā sagrāva šosezon sekmīgi spēlējošo Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Tikmēr Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Vladivostokas "Admiral" ar 2:3 (0:0, 2:3, 0:0) savā laukumā piekāpās Mitišču "Atlant" hokejistiem. Visi vārti tika iemesti septiņu ar pusi minūšu laikā otrajā trešdaļā, uzvaras ripu 32.minūtē iemetot Aleksejam Mihnovam. "Admiral" tagad dosies uz Latviju, lai pirmdien viesotos pie Rīgas vienības.

Līgas līdere ar 93 punktiem 42 spēlēs pašlaik ir pagājušās sezonas čempione Maskavas "Dinamo", ko pārstāv Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Rietumu konferences tuvāko sekotāju Sanktpēterburgas SKA, kas otrdien ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) izbraukumā kapitulēja Novosibirskas "Sibirj", apsteidzot jau par 11 punktiem.

Trešajā konferencē ar 76 punktiem 43 cīņās ir latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", kurai ar 75 punktiem 42 spēlēs seko Rīgas "Dinamo", bet tikpat punktu ir arī Čehijas vienībai Prāgas "Lev", kas ceturtdien ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) izbraukumā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Tikmēr "Lokomotiv" ar 63 punktiem 42 mačos ir astotie Rietumu konferencē.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" komanda ar 79 punktiem 43 spēlēs ieņem ļoti stabilu ceturto vietu, bet tai ar 70 punktiem 42 spēlēs seko "Torpedo".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!