Foto: DELFI
Graujošu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas savā laukumā ar 8:3 (4:1, 1:0, 3:2) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Kulda darbojās savas komandas pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 20 minūtes un 42 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā. Statistikā izcelties aizsargs neprata.

Pa vieniem vārtiem Ufas kluba labā guva astoņi dažādi spēlētāji, bet komanda tika pie sava trešā panākuma pēc kārtas.

Citā spēlē ceturto zaudējumu pēc kārtas un septīto neveiksmi pēdējās astoņās spēlēs piedzīvoja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā pērnās sezonas līgas fināliste Čeļabinskas "Traktor", kas savā laukumā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) atzina Mitišču "Atlant" hokejistu pārākumu.

Dārziņš pēc piecu spēļu izlaišanas aizvadīja savu otro maču pēc kārtas. Viņš uz ledus pavadīja tikai deviņas minūtes un septiņas sekundes, kas bija otrs mazākais spēles laiks komandā. Metienus pa vārtiem latvietis neveica.

"Atlant" komandas labā uzvaras vārtus četras minūtes pirms cīņas beigām guva Pāvels Kopitins.

Citviet piektdien trīs zaudējumu sēriju pārtrauca latviešu uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) viesos pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus.

Viesu komandas trešās maiņas uzbrucējs Rēdlihs nospēlēja 11 minūtes un 54 sekundes, atzīmējos ar diviem metieniem pa vārtiem.

Savukārt Sprukts, kurš iedzīvojies nopietnā ceļgala savainojumā, šajā mačā nepiedalījās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" komanda ar 33 punktiem 17 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Traktor" ar 18 punktiem 16 mačos atrodas desmitajā pozīcijā.

Savukārt Rietumu konferencē "Lokomotiv" ar 26 punktiem 18 cīņās ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!