Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Hantimansijskas "Jugra" vārtsargs Edgars Masaļskis cer, ka pēc traumas izārstēšanas varēs atgriezties laukumā novembra vidū, kad būs noslēdzies starptautisko spēļu pārtraukums.

Kā ziņots, Masaļskis nav spēlējis kopš 23.oktobra, kad spēli ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" viņam nācās pamest traumas dēļ. Tika ziņots, ka latvietis nevarēs spēlēt 2-3 nedēļas, ko Masaļskis apstiprināja arī sarunā.

"Man ir mazs plīsums, tāpēc nedrīkst kāju mocīt, lai nesaplīst līdz galam," stāstīja vārtsargs. "Šī iemesla dēļ nepieciešama 2-3 nedēļu atpūta. Līdz pārtraukumam nespēlēšu, bet ceru, ka pēc tā varēšu atsākt nopietni trenēties."

Pārtraukums, kurš veltīts nacionālo valstsvienību spēlēm, sāksies nākamās nedēļas sākumā un ilgs pusotru nedēļu.

Kā ziņots, pirmdien "Jugra" izbraukumā spēkojās ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:1.


"Šī bija dīvaina spēle, brīžiem komandas vispār nespēlēja, bet tāds laikam ir to spēles stils - arī mēs, īpaši izbraukumā, dažreiz velkam laiku, jo, kamēr neizšķirts, viss kārtībā. Komandai galvenais ir nezaudēt un saņemt katrā spēlē vismaz kādu punktu," secināja Masaļskis.

Latviešu vārtsargs uzsvēra, ka KHL Austrumu konference, kurā spēlē "Jugra", ir ievērojami stiprāka nekā Rietumu konference, kurā sacenšas Rīgas "Dinamo".

"Mūsu komandas spēle šosezon nav slikta, bet jāņem vērā, ka vienības ir ievērojami pastiprinājušās - Austrumu konferencē 11 komandas reāli cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tāpēc būs grūti," stāstīja Masaļskis. "Ir četri milzīgi grandi (Kazaņas "Ak Bars", Ufas "Salavat Julajev", Magņitogorskas "Metallurg" un Omskas "Avangard"), turklāt Habarovskas "Amur" un Čeļabinskas "Traktor" arī praktiski jau ir "play-off". Tāpēc paliek divas vietas uz piecām komandām. Būs ļoti grūti. Austrumu konference noteikti ir stiprāka, turklāt Rietumos, neskaitot Čehovas "Vitjaz", ir tikai desmit konkurētspējīgas komandas."

Pirms traumas gūšanas Masaļskis "Jugra" komandas vārtos dalīja vietu ar Mihailu Birjukovu, kurš šomēnes atkal izsaukts uz Krievijas izlasi.

"Pirmssezonā katrs spēlējām pa vienai spēlei, bet tagad ir tā, ka stāv vārtos tik ilgi, kamēr nezaudē. Un es domāju, ka šādi arī ir pareizi - kamēr iet spēle, tikmēr lai spēlē," teica latviešu vārtsargs.

"Par Rīgas "Dinamo" neko nevaru pateikt, jo īpaši nesekoju līdzi, kā viņi spēlē. Nesanāk arī paskatīties spēles, jo laika starpības dēļ, kad Rīgā spēlē, es jau eju gulēt," Masaļskis nevēlējās komentēt savas bijušās komandas sniegumu. "Neatceros arī, kā "Dinamo" spēlēja pie Jūliusa Šuplera, jo, kad pats spēlēju, tik ļoti taktikai nesekoju līdzi."

Šosezon Masaļskis laukumā devies astoņās spēlēs, vidēji mačā ielaižot 2,19 ripas un atvairot 91,5% pretinieku metienu. Tāpat divās spēlēs viņš vārtus atstāja neieņemtus.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Jugra" ar 25 punktiem 19 spēlēs atrodas Austrumu konferences astotajā pozīcijā, kas sezonas noslēgumā kā pēdējai ļauj iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tomēr pagājušās sezonas čempionvienībai "Salavat Julajev" ir tikai par punktu vairāk, turklāt tā arī aizvadījusi par vienu spēli vairāk, ieņemot septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!