Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš joprojām nav atradis klubu nākamajai sezonai, atzina, ka vairs tik ļoti neskatās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), un labprāt izmēģinātu spēkus citā līgā, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" sacīja hokejists.

Masaļsis aizvadītās trīs sezonas spēlēja KHL klubā Hantimansijskas "Jugra", taču pēc pagājušās sezonas ar viņu līgums netika pagarināts. Pagaidām viņš trenējas individuāli un gaida, kad varēs pievienoties kādai komandai.

"Tas nav prognozējams, un es vairs tik traki uz KHL neskatos kā līdz šim, esmu sapratis, ka man varbūt būs jābrauc uz citurieni, sezona jāsāk kaut kur citur. Vai tikai trenējoties, vai arī spēlējot... Tas, ka es gribu spēlēt KHL, tas ir viennozīmīgi, un es ceru, ka KHL atgriezīšos pietiekami ātri, bet pieļauju iespēju, ka sezonu sākšu kaut kur citur," teica Masaļskis.

Masaļskis arī skaidroja, ka vārtsargam nav viegli atrast darbu: "Vārtsargu ir daudz, vārtsargu vietu nav tik daudz, un tā rodas situācija, ka kāds kādā brīdī ir lieks. Tagad jāsagaida, kad komandās sāksies kaut kādas pārmaiņas, iespējams, kaut kādas traumas, tad arī kaut kas sāks atbrīvoties."

Tomēr viņš visu vasaru ir trenējies kopā ar citiem hokejistiem, taču, sākoties sezonai, situācija paliek sarežģītāka.

"Kamēr bija vairāk cilvēku, kas nav aizbraukuši prom, īrējām ledu, tāds bariņš kopā trenējāmies un spēlējām, uztaisījām dažus vingrinājumus un trīs četras reizes nedēļā spēlējām. Vienubrīd tas notika pat katru dienu, bet nu paliek švakāk. Mājās esam palikuši kādi pieci, Rīgā arī ledus nav tik daudz, visur ir savas sporta skolas, situācija nav baigi labā, tāpēc tagad nedaudz pārskatu savu pieeju komandas meklēšanā," "Sporta Avīzei" stāstīja Masaļskis. "Uzsvaru lieku uz to, ka man pēc iespējas ātrāk jāaizbrauc un jāsāk trenēties ar komandu. Palikt uz visu sezonu tur vai nepalikt – tas šobrīd ir otršķirīgi. Man ir jābrauc prom pēc iespējas ātrāk un jāsāk pilnvērtīgi trenēties."

Aizvadītajā sezonā Masaļskis "Jugra" komandas vārtos stājās 32 reize, vidēji ielaižot 2,94 ripas un atvairot 91 procentu pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!