Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlēs izceļas vienības hokejistu raksturs, taču tai vēl pietrūkst stabilitātes, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" izbraukuma spēļu sērijas trešajā mačā trešdien ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kuras sastāvā ir latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts. Šis mačs bija zīmīgs ar uzbrucēja Māra Bičevska pirmo došanos laukumā šīs sezonas cīņās, slovāku uzbrucēja Marcela Haščāka atgriešanos ierindā pēc traumas izdziedēšanas uzreiz ar gūtiem vārtiem, kā arī ar uzbrucēja Deivida Sarkaņa pirmo rezultativitātes punktu KHL.

"Mūsu komandai ir raksturs - hokejisti cīnās ar lielu pašatdevi," pēc mača izteicās Ābols. "Tomēr mums pietrūkst stabilitātes."

"Šī nebija pirmā reize, kad, spēlējot pārliecinoši, pēkšņi paši sev radām problēmas. Pēc tam pašu radītos šķēršļus varonīgi paši cenšamies pārvarēt," izcēla treneris. "Šajā spēlē, par laimi, tas izdevās."

Ābols pauda gandarījumu ar ceturtās uzbrucēju maiņas - Bičevskis, Haščāks, Sarkanis - darbību.

"Pretinieks tika pie pelnītas uzvaras. Šobrīd mums ir teju bezjēdzīgi spēlēt ar pretiniekiem dotu divu vārtu handikapu," izteicās "Lokomotiv" komandas galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs. "Spēlējam, kā varam, tomēr ar tādu rezultativitāti ir grūti cerēt uz uzvaru."

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā rīdzinieki piektdien tiksies arī ar Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam sāksies pusotru nedēļu ilgs novembra starptautisko spēļu pārtraukums.

Pie vismaz viena punkta Latvijas komanda tikusi desmit no 11 oktobrī aizvadītajiem mačiem. Šajās 11 cīņās piedzīvoti trīs zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 42 punktiem 22 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju.

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!