Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas vērtīgākajiem spēlētājiem ceturtdien nosaukti Maikls Gārnets, Brents Sopels un Viktors Tihonovs.

Gārnets, kurš pārstāv Austrumu konferences finālisti Čeļabinskas "Traktor", atzīts par kārtas labāko vārtsargu. Piecās pusfināla sērijās spēlēs pret Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu kanādietis palika nepārspēts četras reizes.

Vidēji mačā Gārnets zaudēja vien 0,4 ripas un atvairīja 98,57 procentus sāncenšu metienu.

"Traktor" Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā uzvarēja "Avangard" komandu ar rezultātu 4-1.

Savukārt Sopels no Ufas "Salavat Julajev" komandas nosaukts par kārtas labāko aizsargu. Viņš septiņos mačos pret Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" klubu guva divus vārtus, no kuriem vieni bija uzvaru nesošie, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +4.

"Salavat Julajev" komanda gan nepārvarēja pusfināla barjeru, atzīstot "Ak Bars" pārākumu ar 3-4.

Par kārtas labāko uzbrucēju nosaukts Rietumu konferences finālistes Sanktpēterburgas SKA spēlētājs Viktors Tihonovs, kurš četrās spēlēs izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem (vieni no tiem bija uzvaru nesošie), vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Konferences pusfinālā SKA ar 4-0 pieveica Čerepovecas "Severstaļ".

Tikmēr par kārtas labāko jauno spēlētāju nosaukts "Traktor" komandu pārstāvošais uzbrucējs Valērijs Ņičuškins, kura kontā piecās spēlēs trīs gūti vārti vidēji laukumā pavadītajās desmit minūtēs un 55 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!