Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nopietnas finansiālas problēmas skārušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Novokuzņeckas "Metallurg", vēsta pilsētas vietējie mediji.

Esošās situācijas spiests, kluba prezidents Sergejs Kuzņecovs nesen pilsētas vadošajiem uzņēmējiem lūdzis sniegt palīdzību un atbalstīt klubu grūtā brīdī.

"Ar tiem līdzekļiem, kurus mums piešķir komandas galvenais atbalstītājs "Evraz Holding", mums vairs nepietiek. Tam ir vairāki iemesli. Piemēram, ja agrāk algu izmaksa spēlētājiem un personālam beidzās ar to brīdi, kad komanda pārstāja savu dalību čempionātā, tad pagājušajā sezonā maksājumi bija jāveic līdz pašām sezonas beigām, kad tiek noskaidrots Gagarina kausa ieguvējs," Novokuzņeckas mediji citē Kuzņecovu. "Līdz ar to algas pa virsu jāmaksā divus līdz divus ar pusi mēnešus."

"Tāpat jaunie sponsorēšanas noteikumi paredz, ka ievērojama daļa no "Evraz Holding" piešķirtajiem līdzekļiem tiek nomaksāti nodokļos, bet tajā pašā laikā palielinājušies visu tekošo izdevumu apjomi - pārlidojumi, viesnīcas, ēdināšana, sporta medicīna un treniņnometnes," izcēla Kuzņecovs. "Līdz ar to kluba kasē radies zināms iztrūkums, kas mums ir jādzēš, ja gribam aizvadīt pilnvērtīgu sezonu."

Pirms tam Kuzņecovs vērsies pilsētas domē, taču tajā palīdzība atteikta, paskaidrojot, ka dome ar savu budžetu negrasās uzturēt sporta klubu.

Vietējo uzņēmēju gatavība iesaistīties kluba atbalstīšanā tiks apzināta jūlija pašā sākumā, bet dotajā brīdī Kuzņecovs neizslēdz iespēju, ka finansiālo problēmu dēļ "Metallurg" var nākties atsaukt dalību no gaidāmās sezonas KHL čempionāta.

"Metallurg" komanda pagājušās sezonas regulāro čempionātu noslēdza Austrumu konferences devītajā vietā, neiekļūstot Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Nākamās sezonas kontekstā "Metallurg" komanda iekļauta Austrumu konferences Černiševa divīzijā kopā ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, Habarovskas "Amur", Astanas "Baris" no Kazahstānas, Ufas "Salavat Julajev" un Novosibirskas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!