Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu ceturtdien pameta Sandis Ozoliņš, vēsta kluba preses dienests.

Ceturtdien notikušajā Rīgas "Dinamo" padomes sēdē Ozoliņš galvenā trenera amatu pameta pēc abpusējas vienošanās ar kluba vadību.

Ozoliņš Rīgas "Dinamo" trenēja tikai 16 spēles, kuru laikā komanda izcīnīja vien piecus punktus. Rīgas "Dinamo" 12 spēlēs pēc kārtas piedzīvojusi zaudējumus, kas kluba vadībai lika domāt par pārmaiņu veikšanu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika atlaisti arī Ozoliņa asistenti Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo Rīga" padome par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprināja Ģirtu Ankipānu, kurš arī ir kluba ģenerālmenedžeris.

Ozoliņa pieredze trenera arodā līdz šim bijusi maza. Iepriekšējā KHL sezonā viņš bija viens no asistentiem galvenajam trenerim Normundam Sējējam.

Savu spēlētāja karjeru Sandis Ozoliņš iesāka PSRS čempionātā Rīgas "Dinamo" komandā 1990. gadā, bet jau 1992. gadā pārcēlās uz Nacionālo Hokeja līgu (NHL) un spēlēja Sanhosē "Sharks", aizvadot šajā klubā četras sezonas. Četras sezonas Ozoliņš aizvadīja Kolorādo "Avalanche" komandā, ar kuru 1995./1996. gada sezonā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Spēlējis arī Floridas "Panther", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers".

Pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas 2009. gadā Sandis Ozoliņš pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai Kontinentālajā hokeja līgā, 2012./2013. gada sezonu nospēlēja Mitišču "Atlant" vienībā, bet 2014. gada sezonas beigās atvadījās no spēlētāja karjeras.

Sanda Ozoliņa "8" spēlētāja numurs ir iemūžināts Rīgas "Dinamo" klubā.

Latvijas izlases sastāvā Sandis Ozoliņš aizvadījis 40 mačus, piedaloties trijos ziemas olimpisko spēļu turnīros, trijos pasaules čempionātos un trijos olimpiskajos kvalifikācijas turnīros, taču viņš Latvijas izlasei palīdzēja tieši tad, kad tas visvairāk bija nepieciešams – divas reizes palīdzot izcīnīt olimpiskās ceļazīmes 2005. un 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!