Foto: LETA

Par latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba Astanas "Baris" galveno treneri kļuvis Erlans Sagimbajevs, informē klubs.

Kā vietējiem medijiem atklāja Sagimbajevs, par pievienošanos komandai uzzinājis tikai šodien.

"Man tas ir liels gods un prieks, protams, arī atbildība. Centīšos darīt visu iespējamo, lai savas zināšanas liktu lietā. Pagaidām nekādus mērķus neesmu uzstādījis, taču tie būs visaugstākie. Rīt izlidošu uz Astanu, kur man būs tikšanās ar kluba vadību. Tad arī tiks runāts par oficiālajiem uzdevumiem un komandas komplektāciju," teica Sagimbajevs.

Tomēr "Baris" jaunais treneris patlaban nezina, vai viņš būs arī Kazahstānas valstsvienības vadītājs.

"Nesteigsimies notikumiem priekšā. Jau pievienošanās Astanas klubam man pagaidām ir liels jaunums. Līdz pasaules čempionātam vēl ir daudz laika. Vispirms ir jāaizvada sezona KHL," uzsvēra speciālists.

Pirms tam Sagimbajevs ir strādājis tādās Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandās kā Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo", Karagandas "Sariarka" un Pavlodaras "Irtiš", kā arī bijis Kazahstānas valstsvienības galvenais treneris.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā "Baris" pameta skandalozais Andrejs Nazarovs, kurš nolēma izmantot vakanci KHL čempiones SKA komandā, kas radās pēc Vjačeslava Bikova aiziešanas.

KHL regulāro sezonu "Baris" ar 60 spēlēs izcīnītiem 93 punktiem noslēdza Austrumu konferences piektajā pozīcijā, bet konferences pusfinālā ar 3-4 piekāpās Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!