Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vicečempione Čeļabinskas "Traktor" papildinājusi savu sastāvu ar kanādiešu aizsargu Īanu Vaitu, kurš karjeras laikā vairāk nekā 500 mačus aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Līdz ar to "Traktor" komanda aizpildījusi pēdējo leģionāra vakanci, kas kļuva brīva pēc līguma pārtraukšanas ar savainojumu nomocīto latviešu uzbrucēju Lauri Dārziņu.

Par līgumu ar 29 gadus veco Vaitu vēsta vairāki krievu mediji, tomēr "Traktor" komanda to joprojām nav oficiāli apstiprinājusi.

Vaitu 2002.gada NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 191.numuru izvēlējās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet 2010.gada sākumā aizsargs tika aizmainīts uz Kalgari "Flames". Nākamajās sezonās viņš komandas mainīja aktīvi, pagūstot uzspēlēt arī Karolīnas "Hurricanes", Sanhosē "Sharks" un Detroitas "Red Wings" komandās.

Pagājušajā spēlē Vaits aizvadīja 25 spēles "Red Wings" sastāvā, izceļoties ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Kopā viņš pasaules spēcīgākajā līgā piedalījies 503 rezultatīvā čempionāta spēlēs, kurās guvis 45 vārtus un izpildījis 134 rezultatīvas piespēles. Savukārt 2009.gadā viņš kopā ar Kanādas izlasi izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā.

Šīs sezonas sākumā Vaits bija Šveices hokeja līgas komandas Ženēvas "Servette" pieteikumā, kurā ir latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tomēr šajā vienībā viņš tā arī nedevās laukumā ne reizi.

Kā zināms, "Traktor" komanda par līguma laušanu ar Dārziņu paziņoja pirms nedēļas.

Šīs sezonas laikā Dārziņš 19 mačos izcēlies ar trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4.

Dārziņš Čeļabinskā nokļuva starpsezonā, kad tika aizmainīts no Kazaņas "Ak Bars" vienības. Vienošanās ar Latvijas hokejistu tika noslēgta uz vienu sezonu - "Traktor" komanda pārņēma visas "Ak Bars" saistības ar hokejistu.

Dārziņš bija viens no Latvijas izlases līderiem šī gada pavasarī notikušajā pasaules čempionātā, kur valstsvienība ieņēma 11.vietu. Pildīdams kapteiņa pienākumus, latvietis septiņās spēlēs guva piecus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Cīņā pret Slovākiju, kas tika pieveikta ar 5:3, Dārziņš guva trīs vārtus jeb "hat-trick".

"Traktor" vienība aizvadītās KHL sezonas Gagarina kausa finālā sešās spēlēs piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" komandai.

Šosezon Čeļabinskas "Traktor" klubs 36 spēlēs ticis pie 48 punktiem, kas pašlaik dod astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!