Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas savā laukumā ar 5:3 (2:0, 1:0, 2:3) pārspēja pārliecinošo Rietumu konferences līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Pirmajā maiņā spēlējošais Pujacs ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm šajā spēlē neizcēlās, laukumā pavadot 22 minūtes un 32 sekundes, kas bija ilgākais laiks mačā.

Uzvarētājiem aizvadītajā mačā divus vārtus guva Aleksandrs Perežogins, bet pa reizei precīzi bija Aleksandrs Frolovs, Aleksandrs Popovs un Sergejs Kaļiņins.

Savukārt SKA vienībā pa vārtiem guva Dmitrijs Kaļiņins, Vitālijs Višņevskis un Jevgēņijs Artjuhins.

Kā ziņots, savā iepriekšējā mačā "Avangard" piektdien ar 1:3 piekāpās Latvijas komandai Rīgas "Dinamo".

Citā mačā pie panākuma tika Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība, kas ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Mitišču "Atlant" spēlētājus.

Tomēr "Jugra" komandas vārtus jau sestajā mačā pēc kārtas sargāja Masaļska konkurents Mihails Birjukovs, kurš spēles pamatlaikā un pagarinājumā atvairīja 34 no 35 pretinieku metieniem.

Spēles 17.minūtē rezultātu atklāja "Atlant" hokejists Nikolajs Žerdevs, kurš realizēja soda metienu, bet 44.minūtē izlīdzinājumu panāca Vitālijs Sitņikovs.

Pēcspēles metienos "Jugra" bija pārāka ar 1:0, vienīgo reizi precīzam esot Pāvelam Vorobjovam.

Citā mačā pie panākuma tika arī joprojām savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", kas ar 6:2 (0:0, 4:0, 2:2) izbraukumā pieveica līgas līderus Čeļabinskas "Traktor".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Daniss Zaripovs.

Kā zināms, Dārziņš pagājušā gada oktobra vidū sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites. Uzbrucējs jau atsācis ledus treniņus un laukumā atgriezīsies februāra vidū.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 86 punktiem 49 spēlēs ieņem ceturto vietu. "Avangard" komanda ar 78 punktiem 48 cīņās saglabāja piekto vietu, bet "Jugra" ar 75 punktiem pakāpās uz septīto pozīciju.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām no katras konferences iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!