Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajā regulārā čempionāta spēlē pēc pārtraukuma Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda izcīnīja uzvaru.

"Avangard" vienība savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pujacs šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 35 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes.

Uzvarētājiem ar rezultatīviem metieniem izcēlās Aleksandrs Popovs un Sergejs Kosticins, bet pagarinājumā uzvaru "Avangard" izrāva Kirils Ļamins. Magņitogorskas komandā precīzi bija Sergejs Mozjakins un Dmitrijs Kazionovs

Tikmēr Hantimansijskas "Jugra", bez latvieša Edgara Masaļska vārtos, savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistus.

Masaļskis šim mačam nebija pat pieteikts.

Citā spēlē Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Bārtulis, kurš 3.oktobra mājas spēlē pret Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" iedzīvojās cirkšņa traumā un nedevās laukumā 12 cīņās pēc kārtas, uz ledus atgriezās ar 17 minūtes un sešas sekundes lielu spēles laiku. Viņš atzīmējās ar četrām soda minūtēm un vienu metienu pa vārtiem.

Pēcspēles metienu sērijā mājiniekiem panākumu nodrošināja Ruslans Fedotenko.

Tikmēr trešdien vēl laukumā neatgriezās Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš jau pilnībā atlabis no oktobra sākumā gūtā kājas lūzuma. Latvietis netika iekļauts savas komandas pieteikumā, bet "Lokomotiv" ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) savā laukumā pārspēja Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju komandas rindās izcēlās Romāns Ļudčins.

Jaroslavļas vienībai šis bija sestais panākums pēc kārtas.

Vēl vienā trešdienas spēlē panākumu izcīnīja arī uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Mitišču "Atlant" vienību, kuru pārstāv latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.

Ceturtajā uzbrucēju maiņā spēlējušais Sprukts uz ledus pavadīja 12 minūtes un 59 sekundes, uzvarot sešos no deviņiem iemetieniem.

Savukārt Ozoliņš šoreiz nospēlēja tikai 15 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un divām noraidījuma minūtēm.

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli CSKA rindās izcēlās Aleksandrs Radulovs.

"Atlant" komanda tādējādi piedzīvojusi jau desmit zaudējumus pēc kārtas.
Iepriekš 21.oktobrī no "Atlant" komandas galvenā trenera amata tika atlaists zviedru speciālists Janne Karlsons, kura pienākumus tagad veic Aleksandrs Smirnovs. Viņa vadībā klubs zaudējis piecās cīņās pēc kārtas.

Kopš pieredzējušais Ozoliņš 28.septembrī debitēja "Atlant" komandā, tā uzvarējusi vien divos no 15 mačiem.

Citviet panākumu pagarinājumā svinēja pašreizējā līgas līdervienība un esošā čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 4:3 (1:2, 0:1, 2:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Čehovas "Vitjaz" hokejistus.

Uzvaru Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajam klubam 39 sekundes pirms pagarinājuma beigām atnesa Niklass Bekstrēms, kurš šajā cīņā izcēlās ar "hat-trick".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 53 punktiem 24 spēlēs ieņem pirmo pozīciju, bet "Lokomotiv" ar 50 punktiem atrodas otrajā vietā, kamēr CSKA kontā 46 punkti, kas atvēl ceturto vietu. "Atlant" tikmēr ar 25 punktiem ieņem 12.pozīciju.

Tikmēr "Avangard" komanda ar 46 punktiem 25 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Jugra" ar 30 punktiem 24 mačos atrodas konferences desmitajā pozīcijā.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Pujacs un Masaļskis Latvijas valstsvienības sastāvā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Krievijas otro izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!