Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņu ar uzvaru ceturtdien sāka Georgija Pujaca pārstāvētā vienība Omskas "Avangard", kas savā laukumā Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē ar 4:2 (3:0, 0:0, 1:2) pieveica Habarovskas "Amur".

Pujacs laukumā bija 22:47 sekundes (otrs lielākais spēles laiks komandā), metienus pa vārtiem neizdarīja un pie rezultativitātes punktiem netika.

Izšķirošo pārsvaru "Avangard" panāca jau pirmā perioda otrajā pusē, kad vārtus guva Ansi Salmela, Sergejs Kaļiņins un Romāns Červenka. Vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva Aleksandrs Frolovs, bet "Amur" labā abus vārtus guva Dmitrijs Šitikovs.

Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle jau piektdien Omskā.

Tikmēr zaudējumu Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē piedzīvojas Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas „Jugra” vienība, kas izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) Čeļabinskas „Traktor”.

Šajā mačā Masaļskis palika rezervē, bet viņa konkurents Mihails Birjukovs atvairīja 49 no 52 pretinieku metieniem.

Spēles otrā perioda sestajā minūtē vadībā izvirzījās „Traktor”, kad precīzs bija Vladimirs Antipovs, bet pēc septiņām minūtēm Jevgēņijs Hvostovs. Turpinājumā divus bezatbildes vārtus guva Čeļabinksas komandas spēlētāji Staņislavs Čistovs, kurš precīzs bija otrajā trešdaļā, un Andrejs Popovs, gūstot trešos vārtus.

Arī nākamā spēle notiks Čeļabinskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!