Foto: F64

Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" svarīgajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Maskavas CSKA komandu ievērojami patraucēja daudzie noraidījumi, kas izsita spēlētājus no ritma, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, sestdien aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2.

"Grūti uzvarēt, ja gūsti tikai vienus vārtus," somu speciālists atgādināja vispārzināmo patiesību. "Daudz laika pavadījām uz noraidīto spēlētāju soliņa, kas komandu izsita no ritma."

"Pirmajā trešdaļā spēlējām tiešām labi un tā vajadzēja arī turpināt," stāstīja Rautakallio. "Kaut varbūt CSKA komanda bija vairāk pelnījusi uzvarēt, trešajā trešdaļā abām komandām bija vienādas iespējas un uzvarētājs bija atkarīgs no vārtsarga."

"Šī bija interesanta spēle. Pirmajās astoņās minūtēs mēs nespēlējām labi, bet pēc tam puiši sāka spēlēt ātrāk un izveidoja labus momentus," uzsvēra Latvijā labi pazīstamais CSKA komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers. "Otrais trešdaļa jau bija labāka, bet trešajā pielikām vēl vairāk un pelnīti uzvarējām. Izcīnījām svarīgus punktus."

"Šajā mačā devām iespēju jaunajiem, un viņi visi nospēlēja ļoti labi," stāstīja Šuplers, uzsverot, ka komandā bija 16 spēlētāji, kuri jaunāki par 24 gadiem. "Protams gan, viņiem vēl jāiegūst pieredze."

Jau pirmdien Rīgas "Dinamo" uzsāks šīs sezonas priekšpēdējo regulārā čempionāta izbraukuma spēļu sērijā, kurā aizvadīs četrus mačus. Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā CSKA ar 62 punktiem 46 spēlēs pakāpās uz septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar tikpat punktiem 44 cīņās tagad ir pozīciju zemāk. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" un CSKA pašlaik atpaliek par astoņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošais Maskavas "Spartak" atpaliek jau par 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!