Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturto uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien izcīnīja Latvijas izlases uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Aizvadītajā mačā "Lokomotiv" ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Mitišču "Atlant" vienību. Vārtus guva Jurijs Petrovs un Igors Musatovs.

Savukārt "Lokomotiv" vārtsargs Kērtiss Senfords atvairīja visus 36 pretinieku metienus.

Rēdlihs šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un izcieta komandai piespriestās divas soda minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Kā zināms, Sprukts ir iedzīvojies ceļgala savainojumā un tuvākajā laikā laukumā neatgriezīsies.

Zīmīgi, ka uzvaru sērijas laikā "Lokomotiv" komanda divreiz pieveikusi arī KHL līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 43 punktiem 28 spēlēs pakāpās uz piekto vietu, bet "Atlant" ar 35 punktiem ir 11.pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!