Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) priekšpēdējā šī gada regulārā čempionāta spēlē izbraukumā šodien tiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē 7.oktobrī "Dinamo" savā laukumā piekāpās viesiem no Čerepovecas ar rezultātu 0:1.

Decembrī aizvadītajās septiņās spēlēs Rīgas klubs izcīnījis vien divus panākumus, kamēr "Severstaļ" komanda tikusi pie trim uzvarām piecās aizvadītajās cīņās.

Iepriekšējā mačā "Dinamo" savā laukumā ar 1:3 atzina Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās komandas Hantimasijskas "Jugra" pārākumu. Pēc šī mačā Rīgas komandas galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols pauda skarbu viedokli par vienības jaunajiem latviešu spēlētājiem.

"Daudziem jaunajiem spēlētājiem šķiet, ka viņiem jābūt sastāvā tikai tāpēc, ka viņi ir vietējie. Tā nebūs," skarbs bija Ābols. "Mums ir spēlētāji, kas katru spēli nesaudzīgi metas ripas ceļā, bet dažs labs nav vēl šosezon nobloķējis nevienu metienu."

Vislielāko kritiku saņēma 22 gadus vecais Miks Indrašis, daļēji kura vainas dēļ "Jugra" hokejisti guva uzvaru nesošos vārtus. Neapmierinātība ar uzbrucēja sniegumu nav palikusi tikai vārdos, bet redzama arī trenera darbos. "Dinamo" vienības trešais rezultatīvākais hokejists trešdien tika nosūtīts uz vienības fārmklubu "Liepājas metalurgs". Turp devies arī aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Šajā izbraukumā Rīgas komanda pēc cīņas Čerepovecā vēl aizvadīs šī gada pēdējo spēli Čehovā pret vietējo "Vitjaz".

"Dinamo" komandā uz izbraukumu devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Kristers Gudļevskis, astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Cibuļskis, kā arī 15 uzbrucēji – Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs un Roberts Bukarts.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 36 punktiem 37 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 15 punktiem.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!