Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Liepājā pārtrauca piecu spēļu zaudējumu sēriju, piektdien ar rezultātu 6:3 (2:2, 3:1, 1:0) pārspēja līgas pastarīti Jekaterinburgas "Avtomobiļist".

Rīgas "Dinamo" labā divus vārtus guva Miks Indrašis, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles, bet reizi precīzi bija Krišjānis Rēdlihs, Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Žirū un Pols Ščehura. Tāpat Mārtiņš Karsums izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Avtomobiļist" rindās trīs reizes izcēlās Staņislavs Žmakins.

Līdz ar to Latvijas komanda pārtrauca piecu spēļu zaudējumu sēriju. Tāpat Rīgas ”Dinamo” spēles pamatlaikā līdz šim nebija uzvarējusi pēdējās desmit spēlēs pēc kārtas. Rīdziniekiem šī ir arī pirmā uzvara pamatlaikā šajā sezonā ārpus "Arēnas Rīga" sienām.

Pirms spēles

”Dinamo” treneri šim mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumos bija veiktas izmaiņas. Samainīti bija pilnīgi visi aizsargu pāri, un malā palika Jēkabs Rēdlihs, bet spēlēja Rodrigo Laviņš. Uzbrukumā atkal spēlēja Raitis Ivanāns, bet Elvijs Biezais tika pieteikts kā trīspadsmitais uzbrucējs. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists, bet viņa dublieris bija Kristers Gudļevskis, kurš tika izsaukts, lai spēlei varētu pieteikt papildus uzbrucēju.

Pirmais periods

Spēles pirmo vārtu gūšanas momentu izveidoja ”Dinamo” uzbrucējs Aleksandrs Žirū, bet drīz vien Robs Šremps rīdziniekiem nopelnīja vairākumu. Tajā spēcīgu metienu izdarīja Guntis Galviņš, kuru atvairīja viesu vārtsargs Jevgeņijs Lobanovs, bet atlēkušo ripu ieguva Indrašis, gūstot vārtus. Nākamajās epizodēs pie vārtu gūšanas momentiem tika Gints Meija un Ivanāns, tomēr rezultāts nemainījās. Devītajā minūtē Rīgas ”Dinamo” palika mazākumā, kurā ”Avtomobiļist” vienība izspēlēja trīs bīstamus uzbrukumus, kurus neizmantoja.

Savukārt 12.minūtē Krišjānis Rēdlihs paklupa pirms savas zonas, un Žmakins izgājienā viens pret vienu pārspēja Telkvistu, panākot 1:1. Pēc vārtu zaudējuma noraidījumu saņēma Ivanāns, un mazākuma pēdējās sekundēs lielā burzmā vārtu priekšā Žmakins guva savus un komandas otros vārtus. Iedzinējos Latvijas komanda nebija uz ilgu laiku, jo divas minūtes pirms trešdaļas beigām Krišjānis Rēdlihs izdarīja veiksmīgu metienu, un ripa rikošetā ielidoja vārtos. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Arī otrās 20 minūtes veiksmīgāk iesāka Latvijas kluba hokejisti, nopelnot vairākumu. Vairākumā rīdzinieki izskatījās labi, bet vistuvāk vārtu guvumam bija Indrašis. ”Dinamo” turpināja kontrolēt spēles gaitu un 27.minūtē tas vainagojās vārtu guvumā, kad teicamā izspēlē Karsums piespēlēja Indrašim, kurš tālāk piespēlēja Džonsonam, un viņš ripu ievirzīja vārtos. Pēc minūtes Džonsons devās uz noraidīto soliņu, bet viņa vienība veiksmīgi aizsargājās. Drīz vien Rīgas klubs izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, kad pēc Kristapa Sotnieka metiena vārtu priekšā veiksmīgs bija Indrašis.

Tomēr pēc veiksmīgajām epizodēm sekoja arī neveiksmes, jo vispirms savā zonā rupji kļūdījās Rēdlihs, saņemot noraidījumu, bet mazākumā Žmakins guva savus trešos vārtus spēlē – 3:4. Perioda pēdējās minūtes komandas spēlēja mierīgā tempā, taču Rīgas ”Dinamo” spēja atjaunot divu vārtu pārsvaru. Veiksmīgi atkal nospēlēja Indrašis, pēc kura cīņas vārtu priekšā, ripa nokļuva pie Žirū, un viņš bija precīzs.

Trešais periods

Abas komandas pēdējo trešdaļu iesāka mierīgi, bet brīdi vēlāk apmainījās ar labie m uzbrukumiem. Vēlāk pārsvaru pārņēma Jekaterinburgas komanda, un vairākus metienus atvairīja Telkvists. Tomēr Rīgas ”Dinamo” guva arī sestos vārtus šajā spēlē, 47. minūtē ar precīzu metienu izceļoties Ščehuram.

Spēles atlikušajās minūtēs temps bija lēns, laukumā vairāk bija asumu nekā vārtu gūšanas momentu. Rīgas ”Dinamo” gan spēja izveidot uzbrukumu, kuru ”Avtomobiļist” komandas vārtsargs ar lielām pūlēm apturēja. Pēdējas 20 sekundes rīdziniekiem bija vairākums, bet tas netika izmantots, bedzot "Dinamo" komandai svinot uzvaru.

Rīgas Dinamo sastāvs spēlei:
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#50 Kristers Gudļevskis);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #2 Rodrigo Laviņš - #44 Oskars Cibuļskis, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #19 Rob Schremp, #41 Raitis Ivanāns - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!