Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Baltkrievijā notiekošā pārbaudes turnīra noslēdzošajā spēlē ar 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) piekāpās mājiniecei Minskas "Dinamo".

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" komanda piedzīvoja zaudējumus visās trijās šī turnīra spēlēs, to noslēdzot pēdējā - sestajā - vietā.

Atšķirībā no pirmajām divām pārbaudes turnīra spēlēm Rīgas "Dinamo" vārtos šoreiz stājās Jānis Kalniņš, tādējādi nomainot Džastinu Pītersu.

Tiesa, tas gan neglāba rīdziniekus no pārliecinošas neveiksmes. Pirmajā trešdaļā rezultāts palika neatklāts, bet otrajā periodā izcēlās Jegors Šarangovičs, Daņila Karabans, Jevgēņijs Ļisovecs, kuri tādējādi izvirzīja mājiniekus vadībā ar 3:0. Arī rīdziniekiem otrajā trešdaļā bija pāris labas izredzes izcelties, tomēr tās palika neizmantotas.

Lai arī noslēdzošajās 20 minūtēs rīdzinieki mēģināja atspēlēties, tas neizdevās, turklāt 58.minūtē Dmitrijs Abrožeičiks raidīja jau ceturto ripu Kalniņa sargātajos vārtos, uzstādot cīņas galarezultātu.

Pēc mača sekoja arī pēcspēles metienu sērija, kurā ar 2:0 uzvarēja Rīgas "Dinamo". Pa vārtiem guva Edgars Kulda un Emīls Ģēģeris.

Sanda Ozoliņa debijā galvenā trenera amatā "Dinamo" trešdien ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet pēc tam pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 zaudēja Hantimansijskas "Jugra".

Līdz ar to Rīgas klubs savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu.

Savukārt Minskas "Dinamo" vispirms ar 3:6 zaudēja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", bet pēc tam ar 2:5 atzina Minskas "Junostj" pārākumu.

Sestdien finālā par uzvaru turnīrā cīnīsies Maskavas "Dinamo" un "Lokomotiv", par trešo vietu spēkosies "Jugra" un "Junostj".

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" papildinājusi savu sastāvu ar centra uzbrucēju Teriju Galjardi, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 321 spēlei, taču viņš šajā turnīrā nepiedalījās.

Uz turnīru Minskā Rīgas "Dinamo" komanda bija devusies 28 hokejistu sastāvā, bet ierindā nebija aizsarga Gunta Galviņa un uzbrucēju Māra Bičevska, Mika Indraša un Ginta Meijas, kuri palika trenēties Latvijā. Tāpat uz Minsku nedevās uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš smaga pleca savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz trīs mēnešus.

Savukārt uz turnīru devās vārtsargi Jānis Kalniņš un Džastins Pīterss; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Rolands Gritāns, Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Kārkls, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Ēriks Ševčenko un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Kirils Galoha, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Martins Lavrovs, Lukas Lessio, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Juliāns Misjus, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīja tradicionālo treniņnometni Valmierā, kas noslēdzās pirmdien. Plānots, ka "Dinamo" pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 34 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 24 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga".

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas "Spartak".

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!