Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" piekto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātu ceturtdien uzsāks ar izbraukuma spēli Čehijā pret Prāgas "Lev" komandu.

Mača sākums plkst. 21:00, un to varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic".

Arī nākamās divas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukumā. Pēc mača Prāgā Rīgas "Dinamo" spēlēs ar Bratislavas "Slovan" (8.septembrī) un Maskavas CSKA (10.septembrī), kuras rindas šosezon pārstāv Jānis Sprukts. 13.septembrī pirmais mačs paredzēts "Arēnā Rīga" pret Novosbirskas "Sibirj", kura sastāvā redzēsim Artūru Kuldu. 15. un 17. septembrī savā laukumā tiks aizvadītas vēl divas spēles attiecīgi pret Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur"

Jaunajā sezonā KHL čempionātā piedalīsies 26 komandas. Klāt nācis Slovākijas klubs Bratislavas "Slovan" un Doņeckas "Donbass" no Ukrainas, kamēr "Lev" uz Čehijas galvaspilsētu pārcēlies no Slovākijas pilsētas Popradas. Atgādinām, ka 'Lev" ģenerālmenedžeris ir Normuds Sējējs, kurš iepriekšējās četras sezonas šo pašu amatu ieņēma arī Rīgas klubā.

Pirms KHL piektās sezonas Rīgas "Dinamo" piedzīvojis ievērojamas izmaiņas. Komandas galvenā trenera postenī palicis Peka Rautakallio, viņa asistenti būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, bet vārtsargu trenera postenī būs Mika Tarvainens, kurš nomainījis Sergeju Naumovu. Spēlētāju rindās vairs nav ārzemnieku Fredrīka Varga, Džeimija Lundmarka, Krisa Holta, Marsela Hosas, bet neilgi pirms sezonas no sastāva atskaitīts arī Niklass Luceniuss. Tāpat komandā vairs nav trīs līderi – komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts, kā arī Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls un Jānis Andersons. Toties komandu pastiprinājis Raitis Ivanāns, Latvijas līdzjutējiem labi zināmais vārtsargs Mikaels Telkvists, un vēl vairāki ārzemnieki - Metjū Karls, Aleksandrs Žirū, Džeimijs Džonsons un Robs Šremps.

Pirms sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" aizvadīja vairākas pārbaudes spēles un piedalījās divos turnīros. Rīdzinieki pēc divu gadu pārtraukuma uzvarēja "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā, bet Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņā nācās samierināties ar otro pozīciju.

Atgādinām, ka KHL jaunā sezona sākās ar aizvadītas sezonas Gagarina kausa finālistu dueli, kurā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Dinamo" komanda savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu.

KHL regulārā sezona noslēgsies 17.februārī, bet Gagarina kausa izcīņa sāksies 19.aprīlī. KHL regulārajā sezonā katra no 26 komandām aizvadīs pa 52 spēlēm – ar katru komandu vienu spēli viesos un vienu mājās. Vēl divas spēles (vienu mājās un vienu viesos) ar kādu citu komandu – Rīgas "Dinamo" sezonā četrreiz tiksies ar Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" spēlēs Rietumu konferencē Bobrova divīzijā, kur būs vēl sešas komandas – arī Gagarina kausa īpašnieki Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz" un trīs KHL jaunpienācēji – Doņeckas "Donbass", "Slovan" un "Lev". Rietumu konferencē Tarasova divīzijā spēlēs Minskas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", Čerepovecas "Severstaļ", Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Atlant" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Austrumu konferencē Harlamova divīzijā spēlēs Kazaņas "Ak Bars", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Jekaterinburgas "Avtomobilist", Čeļabinskas "Traktor" un Hantimansijskas "Jugra", savukārt Černišova divīzijā iekļāva Omskas apgabala "Avangard", Habarovskas "Amur", Astanas "Baris", Novokuzņeckas "Metallurg", Ufas "Salavat Julajev" un Novosibirskas "Sibirj".

Kontinentālā hokeja līga tika izveidota 2008.gada pavasarī ar mērķi popularizēt un attīstīt hokeju Krievijas teritorijā un citās Eiropas un Āzijas valstīs. Pirmajā KHL čempionātā 2008./2009. gada sezonā un nākamajā piedalījās 24 komandas, trešajā sezonā startēja 23 klubi, bet pērn pēc Popradas "Lev" iesaistīšanās KHL čempionātā līgā atkal spēlēs 24 vienības.

Rīgas "Dinamo" sastāvs pirmajā izbraukuma spēļu sērijā:

Vārtsargi - Māris Jučers; Mikaēls Telkvists

Aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Metjū Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Mārtiņš Porejs;

UzbrucējiMārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns, Ainārs Podziņš un Miks Lipsbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!