Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadītajās regulārā čempionāta spēlēs atradis veidus, kā iegūt punktus, tādējādi turpinot cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, intervijā "rsport.ru" sacīja komandas galvenais treneris Artis Ābols.

"Mēs aizvadītajā 21 spēlē demonstrējam saturīgu hokeju. Tikai dažos mačos biju neapmierināts. Mēs pieņemam pareizus lēmumus un atrodam veidus, kā uzvarēt vai nezaudēt pamatlaikā. Tagad spēle vedas, komanda cīnās un tas viss parādās rezultātos. Rietumu konferencē tagad ir sīva cīņa, visas komandas cīnās par "play-off"," sacīja Ābols.

Rīgas "Dinamo" decembrī pārtrauca līgumus ar Edgaru Masaļski, Georgiju Pujacu, Marcelu Hosu un Pjotru Ščastļiviju, bet Ābols uzsvēra, ka tā nebija padošanās.

"No šiem spēlētājiem mēs gaidījām vairāk, tāpēc pieņēmām šādu lēmumu, jo rēķinājām, ka varam uzlabot savu spēli. Tā nebija baltā karoga izkāršana, kā daudzi uzskatīja. Hosa šeit aizvadīja labas sezonas, bet šosezon bija visādas problēmas," turpināja Ābols. "Mēs devām viņam laiku, bija lietas, kurās klubs centās viņam palīdzēt un kurās to nespēja izdarīt. Spēlētājam jāpalīdz gan sev, gan klubam. Žēl par Georgiju Pujacu, nebija pretenziju par viņa pašatdevi un attieksmi pret darbu, bet spēle neizdevās. No šiem spēlētājiem mēs gaidījām vairāk, tāpēc pieņēmām šādu lēmumu, jo rēķinājām, ka varēsim uzlabot savu spēli. Tā nebija baltā karoga izkāršana, kā daudzi uzskatīja. "

Ābols arī paslavēja savu dēlu Rodrigo, kurš aizvadītajās cīņās ir "Dinamo" sastāvā: "Malacis, cenšas, kopējo ainu nebojā, bet ir nianses, kur viņam vēl jāpieliek."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!