Foto: DELFI
Pateicoties "ugunīgam" ceturtās maiņas sniegumam, Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturtdien, 10. decembrī, Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Pirmajā trešdaļā ritēja diezgan līdzīga spēle un bija redzams, ka pretinieki uzskatāmi par vienu no savas konferences vadošajām komandām, un periods noslēdzās ar rezultātu 1:0 "Ņeftehimk" labā.

Taču jau otrā perioda sākumā gan tribīnes, gan kolēģus "pamodināja" Rīgas "Dinamo" ceturtā maiņa, Edgaram Kuldam gūstot skaistus vārtus un izlīdzinot rezultātu. Spēles turpinājumā mājinieki tikai kāpināja "apgriezienus", izdarot metienu pa vārtiem katrā izdevīgā situācijā, un tas nesa augļus - perioda vidū Ville Leino izvirzīja vadībā "Dinamo".

Nespēja neitralizēt mūsu ceturto un pārējās maiņas radīja zināmu spriedzi pretinieku rindās, kas beidzās ar nelielu kautiņu, kurā nosacīti cietušais bija Miķelis Rēdlihs, kurš saķērās ar augumā raženāko Maksimu Berezinu. Abiem strīdniekiem un vēl Tomašam Kundrātekam, kurš devās Miķelim palīgā tika noraidījumu, taču cīņasspars pēc šīs epizodes joprojām lielāks bija mājiniekiem.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē rīdzinieki palielināja pārsvaru līdz diviem vārtiem - 3:1, taču turpināja aktīvi apdraudēt viesu vārtus. "Punktu" šai spēlei pielika Gunārs Skvorcovs, 44 sekundes pirms mača beigu signāla ar spēcīgu metienu vēlreiz pārspējot viesu vārtsargu Ivanu Ļisutinu.

Jāpiebilst, ka neviena no komandām šai spēlē nespēja izmantot skaitlisko vairākumu, lai gan noraidījumu netrūka - rīdziniekiem seši, visiem - pieci.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

$duelID=225;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!