Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā tiksies ar Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak", aizvadot savu priekšpēdējo spēli šogad.

Abu komandu cīņa sāksies plkst.19.30, bet tiešraidē to translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Vēl tikai pirmdien rīdzinieki oficiāli pārtrauca līgumattiecības ar čehu aizsargu Tomāšu Kundrāteku, kurš neilgu brīdi vēlāk kļuva jau par Latvijas komandas tiešo konkurentu - Slovākijas kluba Bratislavas "Slovan" hokejistu.

Izbraukumā uz Zagrebu rīdzinieki devušies ar uzbrucējiem Bruno Zabi un Miku Indraši ierindā. Pirmais no viņiem šodien var piedzīvot debiju Rīgas "Dinamo" sastāvā, kamēr otrs nesen atgriezies no rīdzinieku fārmkluba "Liepājas".

Rīgas "Dinamo" komandu pagājušajā nedēļā, kad bija valstsvienību pārtraukums, skāra lielas pārmaiņas - no sastāva atbrīvots tika arī somu uzbrucējs Ville Leino, bet Kundrāteku ievietoja atteikumu draftā. Neviena no komandām viņu gan neizvēlējās, bet pēc tam līgums ar viņu tika pārtraukts.

Tāpat kļuvis zināms, ka Rīgas "Dinamo" kapteinis vairs nebūs uzbrucējs Lauris Dārziņš - šos pienākumus pārņēmis Kristaps Sotnieks. Kapteiņa asistenti gan paliek nemainīgi - tie joprojām būs uzbrucējs Tims Sestito un aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Ar Rīgas "Dinamo" komandu izbraukumā devušies 23 hokejisti: divi vārtsargi - Jūakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks; astoņi aizsargi - Stīvens Saigo, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass, Aleksandrs Jerofejevs un Oskars Cibuļskis; 13 uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs, Armands Bērziņš, Roberts Locāns un Bruno Zabis.

Šis mēnesis Zagrebas klubam nav bijis diez ko sekmīgs, jo sešās spēlēs gūta tikai viena uzvara, turklāt tā pati 11.decembrī pret "Soči" komandu izcīnīta pēcspēles metienu sērijā. Tikmēr rīdzinieki decembra piecās spēlēs tikuši pie trim panākumiem, kas ļāvis saglabāt izredzes cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Pēc šodienas mača Rīgas "Dinamo" šogad atlicis aizvadīt tikai vienu spēli - 28.decembrī savā laukumā tiks uzņemts latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" klubs, ko trenē latviešu uzbrucēji Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Savukārt "Medveščak" ar 59 punktiem atrodama devītajā pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!