Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ar uzvaru piecu spēļu izbraukuma sēriju trešdien uzsāka Rīgas "Dinamo", kas Maskavā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveica Jūliusa Šuplera vadīto CSKA.

"Dinamo" tas bija trešais panākums pēc kārtas, kas ļāva KHL kopvērtējumā Rietumu konferenfcē nostiprināties astotajā vietā.

Spēles astotajā minūtē vārtus guva Džeimijs Lundmarks. Pēdējās trešdaļas sākumā Dmitrijs Krugliševs izlīdzināja rezultātu, bet uzvaras vārtus pēc trīsarpus minūtēm guva Ainārs Podziņš.

Pirms spēles

Trešdienas spēlē "Dinamo" treneri pieteikuši septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet vārtus sargās Kriss Holts. Pēc savainojuma sadziedēšanas laukumā atgriezies Aleksandrs Ņiživijs, bet spēlēt nevarēs apslimušais Fredriks Vargs. Kā 13. uzbrucējs tiks pieteikts Juris Štāls.

Pirmais periods

Jau spēles pirmajā minūtē laba iespēja izvirzīties vadībā bija "Dinamo" komandai, taču Jāņa Sprukta piespēle vārtu priekšā Miķelim Rēdliham nebija ērta un metiens neizdevās, tomēr šajā epizodē rīdzinieki nopelnīja vairākumu. Spēlējot ar viena vīra pārsvaru, bīstamus uzbrukumus izveidot neizdevās, taču pēc tā labs metiens padevās Mārtiņam Karsumam, tomēr to tvēra CSKA vārtsargs Rastislavs Staņa. Piektajā minūtē arī Maskavas komanda izveidoja labu uzbrukumu, tomēr "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts ripu atvairīja un aizsargi briesmas novērsa.

Turpmākajās minūtēs spēles gaita izlīdzinājās un abas vienības uzbruka viena pēc otras, bet mača astotajā minūtē ātrā uzbrukumā pēc Aleksandra Ņiživija piespēles ar plaukstas metienu no uzbrukuma zonas vidus "Dinamo" komandu vadībā izvirzīja Džeimijs Lundmarks. Pēc zaudētiem vārtiem CSKA metās uzbrukumā, bet vārtos lieliski spēlēja Holts. Brīdi vēlāk Rīgas komanda atkal spēlēja vairākumā, izveidojot vairākus labus, bet nerezultatīvus uzbrukumus. Arī turpmākajās minūtēs iniciatīva piederēja viesiem, kas pretinieku vārtus apdraudēja biežāk. Pirmā perioda noslēgumā spēle galvenokārt ritēja laukuma viduszonā un rezultāts nemainījās.

Otrais periods

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka mājinieki, kuri ilgāku laiku kombinēja uzbrukumus "Dinamo" aizsardzības zonā, taču pārāk bīstami metieni CSKA hokejistiem neizdevās. Pēc spēlētām divām minūtēm otrajā periodā rīdzinieki palika mazākumā, jo noraidījumu nopelnīja Lundmarks, taču ar visas komandas pūlēm viņi veiksmīgi aizsargājās un CSKA rezultātu neizlīdzināja. Pēc vairākuma labs uzbrukums izdevās Maskavas komandai, kad pa vārtu stabu trāpīja Aleksejs Badjukovs.

CSKA otrajā trešdaļā turpināja uzbrukt aktīvāk nekā "Dinamo", kuri situāciju pie Staņas vārtiem pirmo reizi saasināja tikai devītajā minūtē. Nedaudz vēlāk presingu pretinieku aizsardzības zonā iesāka Miķelis Rēdlihs, kurš pārtvēra ripu un piespēlēja to uz brīvo laukumu Karsumam, taču viņš ripu neuzņēma un labā situācija palika neizmantota. Turpinājumā vienības apmainījās ar saturīgiem uzbrukumiem, bet spēles 34.minūtē Mihails Pašņins saņēma divu minūšu noraidījumu. Vairākumā Rīgas kluba hokejisti labi kombinēja uzbrukumus, bet vēl reiz laba iespēja bija Karsumam, kurš uzmeta virsū CSKA vārtsargam. Perioda noslēdzošajā minūtē "Dinamo" uzbrucējs Niklass Luceniuss pārkāpa noteikumus un atstāja savu vienību mazākumā, bet tajā viņi vēl nespēja gūt vārtus.

Trešais periods

Trešās trešdaļas sākumā CSKA turpināja spēlēt vairākumā, bet tajā neko bīstamu neizveidoja, taču tūlīt pēc tā Dmitrijs Kugriševs pielaboja Petra Časlava metienu, izlīdzinot rezultātu 1:1. Pēc gūtajiem vārtiem maskavieši turpināja apdraudēt "Dinamo" vārtus, taču šoreiz viņiem gūt vārtus neizdevās. Tomēr rīdzinieki spēja atspēlēties un trešā perioda piektajā minūtē pēc Staņas atsistā Lundmarka metiena pirmais pie ripas bija Ainars Podziņš, kurs raidīja ripu vārtos un atkal izvirzīja "Dinamo" vadībā.

Nākamajās minūtēs iniciatīvu pārņēma CSKA, kuri veidoja uzbrukumus "Dinamo" aizsardzības zonā, taču vairākas reizes precīzi vārtos spēles Holts. Astoņas minūtes pirms perioda noslēguma savu vienību uz divām minūtēm mazākumā atstāja Jakubs Šindels. Vairākumā Maskavas kluba spēlētāji veidoja nesekmīgus uzbrukumus, bet "Dinamo" aizskrēja pretuzbrukumā, taču tas bija neveiksmīgs. Pēc mazākuma rīdzinieki spēlēja aktīvāk par konkurentiem, apdraudot viņu vārtus, bet Staņa bija savā vietā. Pēdējās divās minūtēs CSKA centās uzspiest savu spēli, taču "Dinamo" to nepieļāva un mājiniekus neglāba arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju. Līdz ar to "Dinamo" izcīnīja pirmo uzvaru garajā izbraukuma sērijā.

Nākamo maču "Dinamo" aizvadīs piektdien, kad Novokuzņeckā tiksies ar "Metallurg".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #83 Jamie Lundmark - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #66 Ainārs Podziņš - #32 Jakub Sindel - #47 Mārtiņš Cipulis, #95 Juris Upītis - #73 Niclas Lucenius - #87 Gints Meija, Juris Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!