Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā šī gada pirmajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas klubu "Salavat Julajev".

Mačs Ufā sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 9.oktobrī Rīgā pārāki ar 5:2 bija viesi.

Ar šo spēli Rīgas klubs uzsāk četru maču izbraukuma spēļu sēriju, kā arī 12 spēļu janvāra maratonu pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Šīs izbraukuma sērijas turpinājumā "Dinamo" ik pēc dienas tiksies arī ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem, bet pēc tam gaidāmas četras cīņas savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" pagājušo gadu noslēdza ar diviem zaudējumiem savā laukumā, bet kopumā septiņās decembra spēlēs tika gūti trīs panākumi.

Kulda šīs sezonas 28 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Ar 69 punktiem 38 spēlēs Latvijas klubs atrodas ceturtajā vietā Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā. Trešajā pozīcijā ar 71 punktu 40 mačos ir aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība.

Tikmēr "Salavat Julajev" ar 71 punktu 39 cīņās ir ceturtie Austrumu konferencē.

"Dinamo" vienība gada pirmajā izbraukumā devusies 27 hokejistu sastāvā - ar trim vārtsargiem, astoņiem uzbrucējiem un 16 uzbrucējiem.

"Dinamo" sastāvs gada pirmajām četrām izbraukuma spēlēm: vārtsargi: Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks, Māris Jučers.

Aizsargi: Arvīds Reķis, Sandis Ozoliņš, Mets Robinsons, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs un Rodrigo Laviņš.

Uzbrucēji: Kails Vilsons, Marsels Hosa, Pols Šehura, Marsels Haščāks, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Aleksandrs Ņiživijs, Māris Bičevskis, Andris Džeriņš, Juris Upītis, Gunārs Skvorcovs, Rustams Begovs, Artūrs Kuzmenkovs un Roberts Bukarts.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!