Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien, 24. novembrī, Rīgas "Dinamo", aizvadot pirmo spēli "Arēnā Rīga" pēc ilgāka pārtraukuma, ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās hokeja klubam "Soči".

Spēli rīdzinieki iesāka lēnīgi un tika sodīti ar vārtu zaudējumu pirmās trešdaļas devītajā minūtē. Mača rezultātu atklāja Andrejs Kosticins un līdz pat trešajam periodam tie palika vienīgie gūtie vārti.

Pirmajā periodā "Dinamo" treneris Kari Heikila bija ļoti neapmierināts ar savu spēlētāju parādīto laukumā un aicināja viņus "pamosties", taču arī otrais periods tika aizvadīts diezgan pasīvi, izpelnoties par tribīņu svilpienus. Rīdziniekiem vairākkārt tika dota iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču šis pārsvars tā arī netika izmantots, kamēr viesi trešās trešdaļas sākumā uzreiz realizēja savu pirmo vairākumu, panākot 2:0.

Toties spēles pēdējās piecas minūtes emociju ziņā atsvēra visu iepriekšējo mača gaitu. Rīdzinieki jau no perioda vidus sāka spēlēt aktīvāk un agresīvāk, taču joprojām disciplinēti, kamēr viesi ik pa laikam palika mazākumā. Tā pēc Mihaila Aņisina noraidījuma mača 57. minūtē sekoja vēl viens pārkāpums Andrē Petersena izpildījumā, un rīdzinieki palika pieci pret trim "Soči" spēlētājiem un pēc Eriksona nomaiņas - pat seši.

Mājiniekiem spēlējot "lielajā" vairākumā, viesiem "neizturēja nervi" un Renāts Mamašajevs kārtīgi izvicināja dūres ar Timu Sestito, nopelnot disciplināro sodu. Turpinot spēlēt vairākumā, "Dinamo" beidzot izdevās iedabūt ripu vārtos - to paveica Miks Indrašis, diemžēl izlīdzināt rezultātu mājiniekiem tā arī neizdevās.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

$duelID=213;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!