Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Ukrainas pilsētā Doņeckā - "Donbass Open Cup" - otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) pieveica turnīra saimniekus Ukrainas čempionvienību "Donbass".

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" labā pa vieniem vārtiem guva Mārtiņš Karsums, Ģirts Ankipāns un zviedru uzbrucējs Frēdriks Vargs.

Savukārt zaudētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Aleksandrs Materuhins un Sergejs Varlamovs.

Latvijas kluba vārtus mačā sargāja Kriss Holts.

Tikmēr piektdienas pirmajā cīņā Sanktpēterburgas SKA komanda ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pieveica Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Noslēdzošajā turnīra mačā Rīgas "Dinamo" sestdien spēkosies ar Minskas "Dinamo".

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajās spēlēs Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar 1:4 zaudēja SKA komandai, bet Minskas "Dinamo" ar 5:1 uzvarēja "Donbass" hokejistus.

Rīgas "Dinamo" komandai šis ir pēdējais pirmssezonas sagatavošanās turnīrs.

"Donbass Open Cup" turnīru mājinieki nodēvējuši par sportiskā līmeņa ziņā bezprecedenta gadījumu Doņeckā.

"Donbass" komanda gatavojas startam Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

Rīgas "Dinamo" komandu turnīrā Doņeckā pārstāv arī kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš muguras traumas dēļ nebija piedalījies iepriekšējās pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

Savukārt traumu dēļ uz Doņecku nav devušies aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Rodrigo Laviņš.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" komanda izcīnīja trešo vietu tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīrā.

Šī turnīra grupas mačos Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 2:3 zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai un ar 6:4 pieveica Somijas vienību Lāpenrantas "SaiPa", bet spēlē par trešo vietu Rīgas "Dinamo" ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo" hokejistus.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komanda pirmajā oficiālajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai, bet pēc tam aizvadīja pārbaudes spēli ar bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību, kurā Latvijas klubs zaudēja ar 1:4.

Savukārt aizpagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" piedalījās pārbaudes turnīrā Lāpenrantā, pusfināla mačā ar 3:1 pieveicot "SaiPa", bet finālā ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpjoties Lahti "Pelicans" vienībai.

Jau ziņots, ka gaidāmajā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", kas ir līgas jaunpienācēji, Maskavas "Spartak", SKA un CSKA.

Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL čempionātā iesaistīsies 9.septembrī, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar aizvadītās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Ufas "Salavat Julajev" komandu. Arī nākamās trīs spēles Latvijas klubs aizvadīs izbraukumā - pret "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars", kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, un pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

Savukārt pirmo mājas spēli Latvijas vienība aizvadīs 19.septembrī, kad tai pretiniekos būs CSKA komanda, bet nākamajās trijās mājas spēlēs rīdzinieki sacentīsies ar Minskas "Dinamo", "Lev" un Maskavas "Dinamo".

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!