Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien, 24. novembrī, ar cīņu pret "Soči" komandu uzsāks Kontinentālās hokeja līgas (KHL) trīs mājas spēļu sēriju.

Spēles sākums paredzēts plkst.19.30. Portāls "Delfi" no pulksten 19:00 sāks teksta tiešraidi par spēli "Arēnā Rīga".

Novembra sākumā noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt pēc pārtraukuma tika aizvadīti četri izbraukuma mači. Vispirms "Dinamo" ar 1:5 piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris", tad ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard", pēc tam ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas "Jugra", bet izbraukuma noslēdzošajā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību. Līdz ar to izbraukumā no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem nopelnot četrus.

Tikmēr "Soči" novembrī tikusi pie trim uzvarām, diviem zaudējumiem pamatlaikā un vienas neveiksmes pagarinājumā, kas piedzīvota sestdien, kad mājās ar 5:6 piekāpās "Avtomobilist" komandai.

Turpinājumā rīdzinieki savā laukumā tiksies ar visas līgas līderi Jaroslavļas "Lokomotiv" un sava bijušā trenera Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu.

Iepriekšējā izbraukumā komandai nepalīdzēja savainotais uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs un cits uzbrucējs Roberts Locāns, kurš piedalījās "Rīga" komandai svarīgās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta spēlēs.

Ar 32 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas "Dinamo" atrodama pēdējā, 13.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem. Tikmēr "Soči" vienībai ir tieši par desmit punktiem vairāk, kas tai dod astoto vietu.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1.-2. un 3.-4. spēli būs viena brīvdiena, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!