Foto: F64
Otro zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas, noslēdzot četru mājas spēļu sēriju, ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās vieniem no šībrīža KHL līderiem Čeļabinskas "Traktor".

Mača ceturtajā minūtē pirmos vārtus "Traktor" labā guva Staņislavs Čistovs, bet 12.minūtē pēc sologājiena Petri Kontiola panāca 2:0 viesu labā.

Otrā perioda 14.minūtē Fredriks Vargs vienus vārtus atguva un samazināja starpību - 1:2. Septiņas sekundes pirms mača beigām trešos vārtus "Traktor" labā guva Jevgeņijs Kuzņecovs.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" sastāvā uz šo maču ir notikušas vairākas izmaiņas. Otrdien komanda pārtrauca sadarbību ar Bjernu Melinu, bet pirmo maču pēc savainojuma izdziedēšanas aizvadīs uzbrucējs Gints Meija. Rīdzinieku vārtos šoreiz Māris Jučers, kuram tā ir debija "Dinamo" sākumsastāvā savu līdzjutēju priekšā.

Pirmais periods

Pirmo metienu pa vārtiem šai spēlē izdarīja rīdzinieki, konkrēti Jānis Sprukts, taču atkal realizējās senā hokeja patiesība - ja neiemet tu, iemet tev, un ceturtajā minūtē rezultāts jau kļuva 1:0 "Traktor" labā. Staņislavs Čistovs, tikko ieslidojis mūsu aizsardzības zonā, izdarīja metienu vārtu augšējā stūrī, ko Māris Jučers nespēja atvairīt.

Pēc vārtu guvuma "Traktor" komanda sāka paši uzmanīgi spēlēt aizsardzībā, un rīdzinieku uzbrukumi bieži apstājās vidus zonā vai čeļabinskiešu zonas ārmalā, netiekot līdz Maikla Gārneta sargātajiem vārtiem.

12.minūtē "Traktor" pārsvars divkāršojās - Petri Kontiola ieslidoja mūsu aizsardzības zonā, viņu nespēja apturēt arī Sandis Ozoliņš, un Kontiolas metiens pa vārtiem ir Jučeram netverams - 2:0.

Arī pēc otro vārtu zaudējuma rīdzinieki centās tomēr "atslēgt" Gārneta vārtus, īpaši aktīvi darbojoties mūsu pirmajai maiņai, īpaši Miķelim Rēdliham un Mārtiņam Karsumam, kā arī Gintam Meijam.

17.minūtē pirmais noraidījums šai mačā - par sitienu pa rokām Miķelim Rēdliham divas soda minūtes Aleksejam Vasiļčenko, taču savu skaitlisko mazākumu "Traktor" aizvadīja ļoti meistarīgi, tā pa īstam neļaujot "Dinamo" izspēlēt vairākumu, un pirmajā periodā Maikls Gārnets palika nepārspēts.

Otrais periods

Pirmās piecas otrā perioda minūtes pagāja ātrā spēlē no vienas aizsardzības zonas uz otru, abām komandām veidojot uzbrukumus. Arī turpinājumā "Traktor" it kā ļāva rīdziniekiem uzturēties savā aizsardzības zonā, taču lika saprast, ka bīstamos momentos komandu glābs gan aizsardzības spēlētāji, gan Maikls Gārnets.

12.minūtes beigās čeļabinskiešim vēl viens noraidījums, un "Dinamo" izdevās pārtraukt 109 minūtes ilgušo bezvārtu periodu. Džeimijs Lundmarks iespēlēja ripu "Traktor" aizsardzības zonā, laukuma stūrī to uztvēra Miķelis Rēdlihs un piespēlēja vārtu priekšā esošajam Frederikam Vargam - 2:1.

Arī trešdaļas turpinājumā rīdzinieki daudz uzbruka - metienu attiecība šai periodā bija 13:9 "Dinamo" labā, čeļabinskiešu ātrums mazinājās, taču aizsardzībā viņi spēlēja tikpat cieši un meistarīgi, neļaujot rīdziniekiem izlīdzināt rezultātu.

Trešais periods

Trešajā trešdaļā izskatījās, ka "Traktor" spēlētāji ir paguruši, spēles temps no viņu puses samazinājās, ko centās izmantot mājinieki, lai izlīdzinātu rezultātu, taču čeļabinskieši aizsardzībā spēlēja tikpat meistarīgi kā iepriekšējos abos periodos.

Trešdaļas vidū "Traktor" sāka spēlēt aktīvāk, gan neaizmirstot par aizsardzību, centīgi uzbrukumus veidoja arī "Dinamo", taču rezultāts uz tablo nemainījās ne uz vienu, ne otru pusi.

Spēles nogale izvērtās diezgan haotiska un dramatiska. Nepilnas divas minūtes pirms beigu signāla "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja Māri Jučeru pret sesto laukuma spēlētāju, taču tad viss mūsējiem aizgāja "šķērsām". Vispirms mūsu pirmā maiņa izlaida ripu no zonas, un ar to uz vārtiem aizskrēja Jevgeņijs Kuzņecovs, bet trāpīja pa tukšo vārtu stabiņu. Taču viņu pirms tam turēja Jakubs Šindels, saņemot par to divas soda minūtes.

Pēc šīs epizodes vārtos atgriezās Māris Jučers, bet nākamajā "Traktor" uzbrukumā divas soda minūtes par spēles laika vilcināšanu Sandim Ozoliņam, un mūsējie palika trijatā pret pieciem pretinieiem.

Izlaižot laukumā trīs pirmās maiņas uzbrucējus pret pilnu "Traktor" pirmo maiņu, "Dinamo" zaudēja vēl vienus vārtus, un līdz ar to spēles liktenis bija izšķirts - 3:1.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #14 Jēkabs Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #21 Roberts Bukarts - # 73 Niclas Lucenius - #87 Gints Meija, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #32 Jakub Sindel - #23 Juris Štāls.

Čeļabinskas "Traktor" sastāvs

Vārtsargi: #34 Garnett (#73 Proskurjakov).
Aizsargi: #2 Quint - #45 Koņev, #22 Giuroux - #51 Razin, #81 Rjazancev - #29 Vasiļčenko, #36 Šiņin.
Uzbrucēji: #23 Čistov - #38 Bulis - #92 Kuzņecov, #28 Jakuceņa - #27 Kontiola - #44 Panov, #57 Antipov - #17 Sajustov - #71 Burdasov, #15 Gļinkin - #9 Popov - #50 Buturļin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!