Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pēdējā spēlē pirms pārtraukuma, kas saistītas ar valstsvienību spēlēm, Rīgas "Dinamo" svētdien ar 2:3 (0:2, 2:1, 0:0) piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" vienībai.

Spēles devītajā minūtē Juhamati Altonens guva mājiniekiem pirmos vārtus, bet pirmās trešdaļas pēdējā minūtē Sergejs Mozjakins dubultoja "Metallurg" pārsvaru.

Otrā perioda astotajā minūtē Envers Lisins panāca jau 3:0, bet tad rīdziniekiem divus vārtus atguva Marsels Hosa.

Pirms spēles

Šīsdienas spēlei treneri pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un sastāvs būs tieši tāds pats kā iepriekšējā mačā.

Pirmais periods

Komandas maču iesāka mierīgi un bez spiediena uz pretinieku vārtiem, bet jau otrajā minūtē Krišjānis Rēdlihs saņēma divu minūšu noraidījumu. Mazākumā "Metallurg" hokejisti spēlēja pasīvi, neizveidojot labu vārtu gūšanas momentu, bet uzreiz pēc mazākuma abas vienības apmainījās ar momentiem pie pretinieku vārtiem, taču mājiniekiem iespēja gūt vārtus bija daudz labāka. Mača turpinājumā spēles temps auga, un spēlē biežāk nācās iesaistīties Magņitogorskas komandas vārtsargam Ari Ahonenam, kurš darbojās precīzi. Tomēr pirmie vārti tika gūti otrā laukuma pusē, kad spēles devītajā minūtē "Metallurg" uzbrucējs Juhamati Altonens apspēlēja divus rīdzinieku spēlētājus un ar neērto nūjas pusi raidīja ripu vārtos.

Pēc gūtajiem vārtiem mājinieki neapstājās un nekavējoties metās uzbrukumā , kur divas reizes sava komanda jāglābj bija Rīgas komandas vārtsargam Krisam Holtam. Arī turpinājumā spēles iniciatīva piederēja mājiniekiem, neļaujot "Dinamo" hokejistiem doties uzbrukumā un apdraudēt vārtus. 12.minūtē viesi beidzot izveidoja uzbrukumu sēriju Ahonena vārtu priekšā, tomēr tas nenoslēdzās ar vārtu guvumu, bet ar "Metallug" hokejistu noraidījumu gan. Savā pirmajā vairākumā šajā mačā rīdzinieku uzbrucējs Miķelis Rēdlihs izdarīja ātru metienu, kuru tvēra vārtsargs, bet tas izrādījās vienīgais bīstamais moments pie pretinieku vārtiem. Uzreiz pēc mazākuma "Metallurg" devās pretuzbrukumā, kurā aizsargs palīdzēja Holtam novērst briesmas. Arī trešdaļas pēdējās minūtēs joprojām aktīvāki bija mājinieki, bet "Dinamo" atbildēja vien ar Miķeļa Rēdliha raidījumu pāri vārtiem. Periods noslēdzās ar Magņitogorskas hokejista Sergeja Mozjakina vārtu guvumu, kad viņš izgājienā divi pret vienu aizsargu saņēma piespēli no Jaroslava Kosova un panāca 2:0.

Otrais periods

Atsākoties spēlei, Rīgas "Dinamo" otro trešdaļu iesāka ļoti aktīvi, jo vispirms metienu pa Ahonena vārtiem izdarīja Guntis Galviņš, pēc viņa vārtus apdraudēja Jēkabs Rēdlihs, bet tad negaidīti meta Marcels Hosa, tomēr joprojām pretinieku vārtus atslēgt neizdevās. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, un arī Holtam vajadzēja atvairīt mājinieku raidījumus. Kamēr cīņa ritēja vidējā tempā, perioda astotajā minūtē Galviņam neizdevās vārtu priekšā pielabot komandas biedra metienu, taču Ahonena atsisto ripu ieguva Envers Ļisins, kurš apsteidza visus rīdzinieku spēlētājus un pārspēja Holtu, izvirzot "Metallurg" komandu vadībā ar 3:0.

Divas minūtes vēlāk Mozjakinam bija vēl viena iespēja gūt vārtus Magņitogorksas komandas labā, taču šoreiz Holts bija izvēlējies pareizu pozīciju un tvēra metienu. Tikmēr "Dinamo" meklēja iespējas samazināt rezultāta starpību un tas 13.minūtē arī izdevās. Hosa apslidoja pretinieku vārtus, izdarīja metienu, kuru pielaboja Ģirts Ankipāns, un ripa ieslīdēja vārtos gar tālo stabiņu. Tas viesiem deva emocionālu pacēlumu, kas palīdzēja Hosam gūt komandas otros, kad divas minūtes vēlāk pēc Niklasa Luceniusa un Ankipāna piespēlēm slovāks trieca ripu vārtu augšējā stūrī, samazinot rezultāta starpību līdz 2:3. Minūti vēlāk iespēja izlīdzināt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, taču viņa metienu vārtsargs atvairīja. Kad līdz trešdaļas beigām bija atlicis mazāk par divām minūtēm, Ankipāns devās uz noraidīto soliņu, taču mazākumā ātrajā uzbrukumā Mārtiņš Karsums izdarīja metienu, kurš lidoja nedaudz pāri augšējam vārtu stūrim, bet atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Trešais periods

Pēdējo trešdaļu ar diviem metieniem iesāka rīdzinieki, tomēr Ahonens, ne bez problēmām, metienus tvēra. Turpinājumā spēles ritējums izlīdzinājās un vienības apmainījās ar uzbrukumiem, taču ilgāk pretinieku zonā uzturējās "Metallurg", tādējādi iegūstot laiku un neļaujot "Dinamo" spēlētājiem mēģināt izlīdzināt rezultātu. Septītajā minūtē ripu veiksmīgi ieguva Frederiks Vargs, kurš, lieki nedomājot meta, bet atkal Ahonens glāba savu komandu. Savus otros un komandas trešos vārtus centās gūt Hosa, kurš aktīvi no visām pozīcijām meta uz pretinieku vārtiem, bet mājinieki mācēja atbildēt ar pretuzbrukumu divi pret vienu, taču nemācēja šo iespēju izmantot.

Savukārt perioda otrajā pusē "Metallurg" uzlaboja savu spēli un vairākas reizes izveidoja labus uzbrukumus, bet sešas minūtes pirms spēles beigām Antons Buts pārkāpa noteikumus un devās uz noraidīto soliņu. Vairākums gan neiesākās pārāk veiksmīgi, jo gandrīz viens pret Holtu izskrēja mājinieku uzbrucējs, taču viņa tālo metienu vārtsargs atvairīja. Tomēr "Dinamo" spēlētājiem izdevās izveidot vārtu gūšanas iespējas, kuras palika neizmantotas. Izšķirošajās un noslēdzošajās minūtēs "Dinamo" komanda ilgāku laiku netika ārā no savas zonas, bet, kad tas izdevās, Holts tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas nepalīdzēja izlīdzināt rezultātu.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #47 Mārtiņš Cipulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!