Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadība pašlaik neapsver iespēju veikt izmaiņas komandas treneru korpusā, bet vienības nepārliecinošais sniegums sezonas ievadā nav uzskatāms par traģēdiju, pastāstīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jaunās sezonas pirmajās 17 spēlēs "Dinamo" komanda iekrājusi 17 punktus, kas tai liek ieņemt pēdējo - 14. - vietu Rietumu konferencē un priekšpēdējo - 25. - pozīciju visas līgas kopvērtējumā.

Latvijas medijos šonedēļ parādījās informācija, ka kluba vadība pagājušajā nedēļā sākusi meklēt vainīgos, apsverot iespēju no amata atlaist kādu no vienības galvenā trenera Pekas Rautakallio palīgiem. Tomēr Savickis šādu informāciju noraidīja, sakot, ka viņam par to nekas nav zināms.


Kluba padomes priekšsēdētājs uzsvēra, ka vadība vienmēr seko līdzi komandā notiekošajam un analizē paveiktos un nepaveiktos darbus, taču Rautakallio un viņa palīgu pozīcijas pašlaik nav uzskatāmas par apdraudētām.

"Visu laiku esam ar treneriem kontaktā. Mums ir savas domas, kuras izliekam uz galda. Mēs savu darbu darām," skaidroja Savickis. "Nekad nedarām tā, ka kādu atlaižam vai padzenam tikai tāpēc, ka rezultāti mūs neapmierina. Nekad neveicam šādas izmaiņas vienkārši tāpēc, lai kaut ko mainītu."

"KHL ir tādas komandas, kas pie pirmajām neveiksmēm atlaiž treneri, taču tas nav mūsu stils. Līdzīgi bija ar iepriekšējo komandas galveno treneri Jūliusu Šupleru, kad pēc lielām neveiksmju sērijām meklējām risinājumus, taču nepadarījām treneri par vienīgo grēkāzi," piebilda Savickis, kurš atgādināja, ka arī iepriekšējo sezonu "Dinamo" sāka ar vājiem rezultātiem, tomēr pēc tam komanda "ieskrējās", kas tai jāļauj izdarīt arī šosezon.


"Mūsu pieeja komandas pārraudzīšanā ir cilvēciska un rietumnieciska. Nav notikusi nekāda traģēdija. Kaut kas īsti kārtībā ar komandas spēli nav, taču mēs esam aptuveni apzinājuši iespējamo problēmu loku un ar to strādājam," paskaidroja Savickis, gan konkrētāk neminot, kādas izmaiņas komandā gaidāmas.

Savā nākamajā spēlē "Dinamo" trešdien viesosies pie latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās Hantimansijskas "Jugra" komandas.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!