Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piedzīvojuši otro zaudējumu pēc kārtas un trešo šosezon, Sanktpēterburgas SKA vienība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences kopvērtējumā ir noslīdējusi uz devīto vietu aiz Rīgas "Dinamo", kuri gan pagaidām aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Turpinot izbraukuma sēriju, pērnās sezonas KHL čempioni svētdien ar 3:4 (1:2, 0:1, 1:1) piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai.

Jau pēc pirmās trešdaļas Sanktpēterburgas SKA bija nonākuši zaudētājos ar 1:2. Pirmos vārtus KHL čempioni zaudēja jau mača trešajā minūtē, kad Vadims Šipačovs par pretinieka grūšanu apmalē nopelnīja disciplināro sodu līdz spēles beigām un mājinieki izmantoja skaitlisko vairākumu. Pirmās trešdaļas sestajā minūtē rezultāts jau bija 2:0 "Metallurg" labā, bet perioda vidū SKA vienus vārtus atguva.

Otrajā trešdaļā vārtus guva tikai "Metallurg" - Miko Koskinenu SKA vārtos pārspēja Raiens Stoa.

Trešā perioda sākumā mājinieki panāca triju vārtu pārsvaru, kad Kirils Kaprizovs guva ceturtos vārtus "Metallurg" labā, tomēr trešdaļas 12. minūtē Jūakims Lindstrēms samazināja mājinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem. Pirms tam SKA neizmantoja "bullīti", ko uz "Metallurg" vārtiem nozīmēja par Maksima Kazakova pārkāpumu pret Dmitriju Kaļiņinu, tomēr novokuzņeckiešu vārtsargs Andrejs Karejevs ripu atvairīja.

Spēles beigās SKA atguva divus vārtus un pusotru minūti pirms spēles beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr "Metallurg" izturēja čempionu spiedienu un svinēja uzvaru.

Kā jau minējām, SKA šis bija otrais zaudējums pēc kārtas un trešais līdz šim aizvadītajās sešās KHL regulārā čempionāta spēlēs. Rietumu konferences kopvērtējumā vienība noslīdējusi uz devīto vietu; līderi ir Maskavas CSKA, kas piecās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, vienā uzvarējuši pagarinājumā un vienā mačā zaudējuši.

Rīgas "Dinamo" pirmajās piecās sezonas spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, vienu spēli zaudējuši pamatlaikā un divas - pagarinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!