Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā sākusies izšķirošā cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, uz ko vēl nelielas cerības lolo arī Rīgas "Dinamo". Ja rīdzinieki neiekļūs Gagarina kausa izcīņā, tā būs otrā reize pēc kārtas un trešā reize pēdējās četrās sezonās, kad Latvijas klubs netiek "play off" turnīrā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā rīdzinieki šobrīd ar 65 punktiem ieņem 12. vietu, taču vēl saglabā teorētiskas iespējas uz vietu "play off". Rīgas "Dinamo" regulārajā sezonā atlikušas deviņas spēles, bet no astotajā vietā esošās "Slovan" vienības rīdzinieki atpaliek par 14 punktiem, turklāt "Slovan" vēl jāaizvada tikai septiņas spēles. Vēl uz Rietumu konferences pēdējo "play off" vietu kandidē "Medveščak" (74 punkti, jāaizvada sešas spēles), Maskavas "Spartak" (70 punkti, jāaizvada astoņas spēles) un šodienas rīdzinieku pretinieki Minskas "Dinamo" (68 punkti, jāaizvada arī deviņas spēles).

Teorētiski Rīgas "Dinamo" atlikušajās spēlēs var iegūt maksimāli 27 punktus, un arī citu konkurentu kalendārs ir rīdziniekiem labvēlīgāks. Tomēr "labvēlīguma" ziņā ir jāatceras par vienu būtisku Rīgas "Dinamo" šīs sezonas "klupšanas akmeni" - sešas no deviņām spēlēm jāaizvada "Arēnā Rīga", kas šogad nav bijusi sevišķi mājīga rīdziniekiem. Savās mājās Rīgas "Dinamo" 25. spēlēs tikuši tikai pie 28 punktiem (25. vieta KHL vērtējumā), bet viesos 27 spēlēs izcīnījuši 37 punktus (14. vieta KHL kopvērtējumā). Turklāt, tikai viens no deviņiem gaidāmajiem pretiniekiem KHL kopvērtējumā atrodas zemāk par Rīgas "Dinamo", starp pretiniekiem ir arī trīs no četrām spēcīgākajām Rietumu konferences šī brīža komandām – Maskavas CSKA, "Jokerit" un Sankpēterburgas SKA.

Ņemot vērā statistiku, var prognozēt, ka rīdziniekiem arī šosezon Gagarina kausa izcīņa ies secen. Visās sezonās, kad Rīgas "Dinamo" piedalījās izslēgšanas turnīrā, vidēji spēlē komanda izcīnīja vismaz 1,5 punktus. Savukārt abos līdzšinējos gadījumos, kad rīdzinieki nespēlēja izslēgšanas turnīrā, vidēji spēlē komanda pat nebija tuvu šim līmenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!