Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs atzinis, ka pirms gaidāmās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas klubu piemeklējušas finansiālas problēmas, taču nevienu brīdi nav pieļauta doma par izstāšanos no čempionāta.

"Jā, grūtības ar finansēm bija," intervijā KHL mājas lapā izteicies Sējējs. "Taču mēs nemaz nepieļāvām tādu domu, ka varētu atteikties no dalības čempionātā. Uz komandas sagatavošanos šīs problēmas nekādu iespaidu neatstāja un vasarā mēs izpildījām visu, kas bija ieplānots. Jā, nedaudz iekavējās komandas komplektēšana, taču kopumā ar treniņnometnēm esam apmierināti."

Sējējs norādīja, ka Rīgas klubs nav tādā situācijā, lai varētu noturēt spēlētājus, kuri sezonas laikā ieinteresē bagātākas komandas, taču aizgājušo spēlētāju vietā allaž tiek atrasti jauni, kas izrādās tikpat labi. "Šis stāsta atkārtojas teju vai katru gadu. Pagājušovasar man arī daudz prasīja - kas tas Robinsons tāds ir? Un kas ir Vilsons, kurš iemet pa sezonu vienus vārtus? Bet pēc tam viņi ir "uz izķeršanu"," saka Sējējs. "Mums tagad nav tāda budžeta, lai šos spēlētājus noturētu, un mēs esam pieraduši pie tā, ka hokejisti atnāk, pie mums "uztaisa" sev "vārdu" un aiziet uz daudz lielākiem līgumiem. Tas ir normāls process."

Pieredzējušais ģenerālmenedžeris neslēpa, ka viņam esot žēl par labu spēlētāju maiņu izjukšanu. "Mums vairs nav lieliskā vairākuma pāra Ozoliņš - Robinsons," atklāj Sējējs. "Taču pārējiem, kas aizgājuši, mēs esam gatavi atrast maiņu, audzināsim jaunos spēlētājus. Paskatieties, ka pēdējo gadu laikā izauguši Miķelis Rēdlihs vai Lauris Dārziņš. Kādreiz arī viņi sezonas laikā guva pa trim vārtiem, bet pēc tam kļuva par KHL "bombardieriem"."

Uz jautājumu, kāpēc latviešu hokejistiem ne vienmēr izdodas atkārtot izcilo sniegumu, kādu tie rādīja Rīgas "Dinamo", Sējējs min arī "mājas sienu" fenomenu un paša uzņēmību. "Viena lieta, kad hokejists spēlē mājās, pie saviem līdzjutējiem un blakus ir ģimene," viņš saka. "Te viņš ir līderis. Pēc tam viņš aiziet uz kādu top klubu, kur ir pilns ar saviem līderiem. Bet no viņa gaida tikpat spilgtu spēli, kādu viņš rādīja Rīgā, bet, lai to parādītu, spēlētājam bieži vien nākas uzlekt augstāk par galvu. Un ne visiem tas izdodas. Bet mēs labprāt viņus pieņemam atpakaļ - kāpēc lai mūsu puiši kaut kur dauzītos apkārt?"

Runājot par jaunajiem noteikumiem, kas šosezon stājas spēkā KHL, Sējējs uzsvēra, ka tie dos priekšrocības tehniskām komandām. "No šiem jaunievedumiem lielāko izdevīgumu gūs komandas, kurās ir tehniskākie spēlētāji," norāda bijušais aizsargs. "Es paskatījos, kā tagad vairākumā spēlē Magņitogorska - viņi vienkārši "saplosa" pretinieku! Un liela loma tagad būs aizsargiem un tiem, kuri ir ne tik daudz spēcīgi, cik labi pārvalda slidas tehniku un spēj ātri atņemt ripu un piespēlēt. Man patīk šīs izmaiņas - būs vairāk vārtu, dinamiskāka spēle."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!