Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas sērijā pret Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" rezultātu devuši latviešu aizsargs Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass" treneru plāni un ieceres, uzsvēris vienības uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs.

Kā zināms, pirmdien Rīgas "Dinamo" cieta zaudējumu Rietumu konferences ceturtdaļfināla izšķirošajā, septītajā, spēlē, bet sērijā līdz četrām uzvarām Latvijas vienība piedzīvoja neveiksmi ar 3-4 un noslēdza sezonu.

"Esmu ļoti priecīgs par nākamās kārtas sasniegšanu, jo manā profesionālajā karjerā tas ir noticis pirmoreiz. Man tas bija ļoti svarīgi," Dadonova teikto citē Doņeckas klubs. "Mums sērijas likteni vajadzēja izšķirt jau piektajā mačā savā laukumā, taču nebijām pietiekami spēcīgi un agresīvi. Septītajā mačā jau bija pilnīga pārliecība, ka mums ir spēkam uzvarēt."

"Komanda nospēlēja ļoti labi, tāpat nostrādāja pāris treneru ieceres. Pēdējā spēle bija ļoti smaga, bet mēs, iespējams, kaut kur vairāk strādājām un vairāk gribējām uzvarēt," uzskata uzbrucējs. "Regulārajā čempionātā abas komandas šķīra vien pāris punkti, bet sērijā pēc nonākšanos zaudētājos ar 1-3 rīdzinieki atrada sevī spēkus un rezultātu izlīdzināja. "Dinamo" ir ļoti laba komanda, kas cīnījās katrā spēlē."

Konferences pusfinālā "Donbass" vajadzēs spēkoties ar Čehijas komandu Prāgas "Lev", kas pirms tam ar 4-0 apspēlēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

"Tas, ka "Lev" jau nedēļu atpūšas, nenozīmē pilnīgi neko. Maksims Jakuceņa to var apstiprināt, jo pagājušajā sezonā viņam ar Čeļabinskas "Traktor" pirmajā kārtā bija septiņu maču sērija, bet pēc tam komanda aizkļuva līdz finālam," izcēla Dadonovs.

Līgas vadība paziņojusi, ka Ukrainā valdošās situācijas dēļ "Donbass" savas mājas spēles būs jāaizvada neitrālā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!