Foto: F64
Vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs, bet viņa un Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Habarovskas "Amur" komanda ar 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) savā laukumā piekāpās līgas līdervienībai Minskas "Dinamo".

Šajā mačā Širokovs precīzi meta 28.minūtē, tobrīd panākot rezultātu 1:2.

Kopā Širokovs laukumā pavadīja 13 minūtes un 58 sekundes, realizējot vienīgo izdarīto metienu. Tāpat viņš uzvarēja septiņos no 19 iemetieniem, kuros piedalījās.

Savukārt Cipulis šoreiz spēlēja tikai septiņas minūtes un 49 sekundes, pēdējā trešdaļā tiekot laukumā vien uz 20 sekundēm.

Vēl vienus vārtus "Amur" labā guva Igors Ignatuškins, bet Minskas "Dinamo" vienībā ar precīziem metieniem izcēlās Maksims Spiridonovs, Sergejs Demagins, Džefs Plets un Aleksandrs Kulakovs.

Pēc šī mača Minskas "Dinamo" komanda ar 12 punktiem piecās spēlēs nostiprinājās pirmajā vietā Rietumu konferencē un līgā, bet "Amur" komanda piecās spēlēs tikusi tikai pie trijiem punktiem, kas dod desmito vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Georija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība, kas savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) kapitulēja Maskavas CSKA.

Šajā mačā Pujacs ar rezultativitāti neizcēlās un soda minūtes nenopelnīja. Latvijas aizsargs laukumā pavadīja 24 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Uzvarētājiem vārtus guva Tomašs Netiks un Deniss Paršins.

Pēc šīs spēles "Sibirj" komanda ar deviņiem punktiem KHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, bet CSKA ar pieciem punktiem četrās spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais klubs Maskavas "Dinamo", kas izbraukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību.

Šajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Deniss Tolpeko, Jurijs Dobriškins, Romāns Derļuks un Konstantīns Gorovikovs, bet "Spartak" komandā precīzi bija Dmitrijs Višņevskis, Jevgēņijs Lapenkovs un Branko Radivojevičs.

Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Maskavas "Dinamo" ar septiņiem punktiem četros mačos ieņem ceturto vietu, taču tikpat punkti ir arī Rīgas "Dinamo". Tikmēr "Spartak" ar trijiem punktiem piecās spēlēs atrodas desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!