Foto: DELFI
Latviešu speciālists Pēteris Skudra pašlaik izskata vairāku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu piedāvājumus pievienoties to treneru kolektīvam, portālam "Sportbox.ru" apstiprinājis pats Skudra.

Skudra šosezon debitēja galvenā trenera amatā, ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu izcīnot piekto vietu regulārā čempionāta Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 3-4 zaudējot Ufas "Salavat Julajev" vienībai ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu ierindā.

"Pašlaik nekur neesmu aizgājis. Ir parādījušies piedāvājumi, kuru apdomāšanai man nepieciešams laiks. Pieļauju, ka galīgo lēmumu pieņemšu nedēļas līdz desmit dienu laikā," skaidro Skudra.

Pašreizējais līgums treneri ar "Torpedo" vienību saista arī uz nākamo sezonu, tomēr Krievijas mediji par vairāku vadošo līgas klubu interesi par latvieti ziņoja jau pagājušajā nedēļā. Tiek uzsvērts, ka Skudra pašlaik ir viens no pieprasītākajiem treneriem visā līgā.

"Visticamāk, ka palikšu "Torpedo" komandā. Es vienkārši vēlos saprast, kurā virzienā klubs attīstās un kādas ir tā progresa iespējas," izteicies Skudra. "Nav noslēpums, ka mums nav tas lielākais budžets, bet bez papildu ieguldījumiem diez vai būs iespējams pretendēt uz ko nopietnu. Tas nenozīmē, ka pieprasu lielu naudu. Tikai vēlos apzināt perspektīvas."

Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībās.

Karjeras laikā Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!