Foto: LETA

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pēdējā laikā nav "spīdējusi" ar labu sniegumu un uzvarām, kluba vadība uzticas komandas galvenajam trenerim latvietim Pēterim Skudram, uzsvēris vienības prezidents Oļegs Kondrašovs.

Nesen "Torpedo" komanda pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, bet pirms tam novembrī tā iekrāja vēl vienu piecu zaudētu spēļu sēriju, kas tai licis atkāpties uz Rietumu konferences kopvērtējuma astoto vietu.

"Mums ir jautājumi komandas treneru korpusam, jo ir skaidrs, ka ne viss no iecerētā izdodas. Ir kļūdas taktiskajos uzstādījumos, ne vienmēr komanda dodas laukumā ar nepieciešamo noskaņošanos," klubs citē Kondrašovu. "Šajā regulārajā čempionātā esam saskārušies ar izplatīto "otrās sezonas" sindromu. Mums ir daudz jāmācās, lai nākotnē mūsu rezultāti būtu stabilāki."

Pagājušajā sezonā "Torpedo" spēlēja Austrumu konferencē, kur regulāro čempionātu noslēdza labāko pieciniekā, bet Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 3-4 piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

"Jāmācās ir arī Skudram, kuram daudz kas šajā sezonā ir jauns. Neskatoties uz neskaidrībām par komandas spēli, mēs Skudram uzticamies. Esam gatavi dot viņam iespēju mācīties un progresēt," izceļ Kondrašovs. "Mēs saprotam, ko treneris vēlas sasniegt, un redzam, ka viņš smeļas pieredzi un ir gatavs mainīties. Ceru, ka šīs sezonas pieredze, lai vai kāda tā beigās nebūtu, palīdzēs Skudram sasniegt jaunu līmeni. Tas nesīs daudz laba komandai."

Pagājušajā sezonā 41 gadu vecais Skudra debitēja galvenā trenera amatā. Pēc sezonas tika baumots, ka Skudra ir viens no šī brīža pieprasītākajiem speciālistiem līgā un varētu pārcelties uz kādu no vadošajām komandām.

Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ".

Karjeras laikā vārtsargs Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!