Latvijas aizsargs Kristaps Sotnieks otrdien guva savus pirmos vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, kas gan nepalīdzēja viņa un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, tikt pie uzvaras.

"Lada" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās KHL Ķīnas komandai Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Sotnieka komandas biedrs Aleksandrs Bumagins, bet sešas minūtes vēlāk Makss Vorns vienus vārtus atguva. Otrā perioda septītajā minūtē Sotnieks vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus, taču trešdaļas vidū Mīka Lahti panāca izlīdzinājumu. Trešajā trešdaļā nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Vorns guva otros vārtus viesu labā, panākot 3:2.

Sotnieks šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 59 sekundes, kas bija lielākais laiks no abu komandu spēlētājiem. Latviešu aizsargs trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus metienus un veica vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Masaļskis, kurš atlabst no traumas, spēlei netika pieteikts. "Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem.

Sotnieks šosezon 16 spēlēs ir izcēlies ar gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Masaļskis ir piedalījies tikai divās KHL spēlēs, pie uzvarām netiekot. Viņš ir atvairījis 86,8% metienu, vidēji mačā ielaižot 3,86 ripas.

Vēl vienā KHL spēlē Kazahstānas komanda Astanas "Baris" viesos ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:0, 1:2) pārspēja Čeļabinskas "Traktor". Savukārt Hantimansijskas "Jugra" pretinieku laukumā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pieveica Ufas "Salavat Julajev".

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 48 punktiem 20 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet par četriem punktiem mazāk ir Maskavas CSKA rēķinā. Trešo vietu ar 39 punktiem 18 mačos ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet ceturtā ar 35 punktiem 20 cīņās ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 23 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 17 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 40 punktiem 19 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", no kuras par četriem punktiem atpaliek Omskas "Avangard".

Savukārt "Lada" ar 26 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir Oskars Bārtulis, ar 24 punktiem 17 mačos ir 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!