Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks svētdien palīdzēja viņa un pieredzējušā vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati "Lada" komandai, ko trenē Artis Ābols, tikt pie vēl viena panākuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros.

"Lada" svētdien savā laukumā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", tiekot pie sava otrā panākuma sezonā.

Masaļskis šajā mačā palika rezervē, tādējādi latvietis šosezon vēl nav izgājis laukumā nevienā no trim spēlēm, kamēr visās cīņās vārtus sargājis Iļja Ježovs.

Šī mača rezultātu gan pirmie atklāja "Ņeftehimik" hokejisti, kuru labā 18. minūtē izcēlās Ivans Ļekomcevs, taču "Lada" īsā laikā ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī vadību. Dueļa 23. minūtē vien 15 sekunžu laikā pa vārtiem guva Staņislavs Bočarovs un Deniss Zernovs. Spēles trešajā trešdaļā mājinieki panāca arī 3:1, kad trešo ripu viesu vārtos iemeta Ņikita Filatovs.

Tiesa, "Ņeftehimik" komandai vien 110 sekundes pirms pamatlaika beigām parādījās cerību stariņš, kad uz "Lada" vārtiem pēc pārkāpuma tika nozīmēts "bullītis", taču zviedrs Ričards Ginge to nerealizēja.

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un četras sekundes, veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Latvieša rēķinā arī pa vienam spēka paņēmienam un viena bloķētam metienam.

Tikmēr Masaļska konkurents par vietu vārtos Ježovs šajā spēlē atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

"Lada" ar sešiem punktiem trīs spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ir otrā, bet tikpat punktu ir arī Novosibirskas "Sibirj" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr maksimāli iespējamos deviņus punktus iekrājusi Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!