Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā cieta neveiksmi pēcspēles metienu sērijā.

"Lokomotiv" savā laukumā ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

Šī mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Igors Mirnovs no "Ak Bars", bet divarpus minūtes vēlāk rezultatīvais Džefs Plets panāca līdzsvaru uz tablo. Tiesa, pašā pirmā perioda izskaņā Džastins Azevedo no jauna izvirzīja vadībā Kazaņas komandu.

Savukārt otrajā trešdaļā Vladislavs Kartajevs panāca izlīdzinājumu, bet rezultāts nemainīgs saglabājās līdz par pēcspēles metienu sērijai, kurā uzvaras ripu guva zviedrs Oskars Mellers.

Sprukts izlaida jau otro "Lokomotiv" maču pēc kārtas.

Tikmēr pie panākuma tikusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas izbraukumā ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:10 pieveica Habarovskas "Amur".

Kā zināms, Kulda pašlaik ir savainots, tāpēc nav devies līdzi komandai uz izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs līdz 19.septembrim. Pirms tam viņš četrās jaunās sezonas pirmajās spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderības koeficienta -2.

"Lokomotiv" ar četriem punktiem piecās spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem vien 11.vietu, kamēr "Salavat Julajev" Austrumu konferencē ar sešos dueļos izcīnītiem 12 punktiem ir trešā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!