Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš gaidāmajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas CSKA, uzskata, ka Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo" ierobežotais budžets neļauj savākt labu sastāvu.

Kā ziņots, iepriekšējās trīs sezonās Sprukts bija pārstāvējis Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

"Kāpēc aizgāju no "Dinamo"? Diemžēl tur pagaidām grūti ir izveidot labu komandu, jo to neļauj ierobežotais budžets," CSKA komandas prezentācijas pasākumā piektdien uzsvēra Sprukts. "Savukārt CSKA komanda ir tradīcijām bagāta. Esmu pārliecināts, ka armijnieku klubs ir spējīgs uzvarēt Gagarina kausā.

"Neteikšu, ka tagad esmu tālu no Latvijas izlases. Drīzāk no mājām. Es taču šā vai tā spēlēšu šajā pašā līgā," teica Sprukts, kurš arī jaunajā komandā spēlēs ar piekto numuru. "Konkrētus uzdevumus pagaidām sev neesmu uzstādījis, tomēr domāju, ka galvenais būs bezbailīgi cīnīties par komandu."

Sprukts, noslēdzoties līdzšinējam līgumam ar "Dinamo", kļuva par neierobežoti brīvo aģentu un noslēdza darījumu ar CSKA komandu uz diviem gadiem.

Šajā starpsezonā kopā CSKA komanda piesaistījusi desmit jaunus hokejistus, un tās jaunais galvenais treneris Valērijs Bragins prezentācijā uzsvēra, ka tik spēcīgs sastāvs Maskavas klubam nav bijis sen.

Sprukts pagājušajā sezonā bija viens no "Dinamo" uzbrukuma līderiem, regulārā čempionāta 53 spēlēs gūstot 11 vārtus un veicot 24 rezultatīvas piespēles, bet septiņos Gagarina kausa mačos iekrājot piecus vārtus un trīs piespēles.

"Dinamo" komandā centra uzbrucējs spēlēja kopš 2009.gada, trīs sezonās kopumā 186 spēlēs gūstot 42 vārtus un veicot 73 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā CSKA komanda regulārajā čempionātā ieņēma astoto vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņas konferences ceturtdaļfinālā ar 1-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!